Mboyo: "Ik had naar Anderlecht moeten gaan"

WOENSDAG, 9 MAART 2016, 08:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hoe zou het zijn met Ilombé Mboyo? Sinds zijn transfer naar Sion in de zomer speelde hij nog geen minuut, maar eigenlijk raakte zijn carrière al in 2013 in het slop. Toen koos hij voor de foute club.

Na een beresterk seizoen kon Mboyo naar zowel Anderlecht, Genk als verschillende buitenlandse clubs. "Maar eigenlijk had ik toen naar Anderlecht moeten gaan", klinkt het nu. "Ik had een mondeling akkoord over mijn salaris, maar de voorzitters van Anderlecht en Gent raakten het niet eens over de transferprijs."

Mboyo zag Anderlecht als de ideale club. "Ik had ook verschillende aanbiedingen uit het buitenland, maar die weigerde ik. De bondscoach zei dat het beter was om Champions League te spelen met Anderlecht dan tegen de degradatie te vechten in Engeland."

"Jammer dat Vanden Borre niet naar Sion is gekomen"

Bij Sion had Mboyo deze winter bijna het gezelschap gekregen van zijn maatje Anthony Vanden Borre. "Jammer dat het niet gelukt is. Onze vriendschap gaat veel verder dan het voetbal. We steunen elkaar in moeilijke momenten. Daarom zat ik in de tribune toen hij vorige week zijn rentree maakte bij de U21 van Anderlecht. Het deed deugd om Anthony weer in dat truitje te zien. Ondanks alles blijft Anderlecht de club van zijn hart."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.