UYL: Anderlecht klopt Barcelona en gaat naar halve finale

DINSDAG, 8 MAART 2016, 17:37 - Garrincha

JEUGD Net als vorig jaar heeft Anderlecht Barcelona uit de UEFA Youth League gekegeld en zich geplaatst voor de halve finales. Jorn Vancamp en Antoine Bernier zorgden voor de 2-0-eindstand.

In een nerveuze eerste helft zagen we een Anderlecht dat de evenknie was van Barcelona. Beide ploegen creërden eigenlijk te weinig kansen, maar slikten wel elk twee gele kaarten. Barcelona trachtte na de rust de bakens te verzetten, maar kreeg de bal niet voorbij Svilar en zijn verdediging. Toch viel de goal aan de andere kant. Op een corner Amrani beroerde Vancamp de bal net genoeg om te scoren: 1-0. Met een aantal frisse krachten in de ploeg, probeerden de Spanjaarden vervolgens door te drukken, maar paars-wit hield al bij al makkelijk stand. Enkel in de laatste tien minuten, werd de druk bijzonder hoog. Een uitstekende Svilar kon de nul echter op het bord houden en Bernier deed de boeken voor de Catalanen volledig dicht. Mangala zorgde nog voor een smet op deze klinkende overwinning. Hij pakte in blessuretijd meteen rood na een fout op Mujica.

Hieronder kan u de belangrijkste fases herbeleven:

90+4': Einde

90+3':
Gele kaart Aleña.

90+2': Rode kaart Mangala.De middenvelder moet er meteen uit na een fout op Mujica.

90':Jorn Vancamp krijgt een applausvervanging. Clément Petit mag de slotfase volmaken.

88': Antoine Bernier beslist de wedstrijd! 2-0 voor Anderlecht !!

84':
Svilar moet Anderlecht opnieuw recht houden, ditmaal op een poging van Seungwoo Lee.

81':Svilar redt een poging van Aleña.

80':Derde wissel Barcelona: Sarsanedes out en Rio in.

71':Tweede wissel Anderlecht: Azevedo mag gaan rusten en in zijn plaats komt Amuzu.

68':Goede kans voor Barcelona, maar Franquesa krijgt de bal niet tussen de palen.

64'Tweede wissel Barcelona: Seung Ho Paik out en Carles Pérez in

56': Wissel Barcelona: Busquets out en Chendri in.

54':De eerste wissel van de partij gebeurt aan de kant van Anderlecht. Silinou komt Van der Heyden aflossen.

53': Jorn Vancamp brengt Anderlecht op voorsprong! De spits scoort zijn zesde doelpunt van deze campagne na een corner van Amrani.

52':
Barcelona blijft komen. Mujica ziet opnieuw een schot afgeblokt en Svilar moet redding brengen op een poging van Aleña.

49':Het begin van de tweede helft is voor Barcelona. Schoten van Aleña en Seung Ho Paik worden afgeblokt. Dit was een prima kans voor de Spanjaarden.

46':De tweede helft is begonnen. Er zijn geen wissels.

45' RUST:We gaan rusten bij een 0-0-tussenstand. Anderlecht ligt zeker niet onder tegen de Catalaanse grootheid. Kwalificatie behoort zeker tot de mogelijkheden.

43': Doelpoging Van der Heyden, maar ook hij krijgt zijn bal niet tussen de palen.

35'Gele kaart Amrani.

33'Gele kaart Palencia.

22':Eerste doelpoging van Barcelona, maar ook Franquesa mist het kader.

21':Gele kaart Van Der Heyden.

16':Gele kaart Sarsanedas.

10':De eerste poging op doel komt van Anderlecht. Het schot van Orel Mangala is echter niet gekadreerd. Paars-wit heeft het wel niet gemakkelijk in de openingsfase. Het heeft meerdere fouten nodig om Barcelona af te houden.

1': We zijn eraan begonnen. Kan Anderlecht zijn stunt van vorig jaar herhalen? Toen won het met 1-0 dankzij een doelpunt van Aaron Leya Iseka.

Anderlecht start met:Svilar, Sowah, Faes, De Medina, Amrani, Van der Heyden, Mangala, Bourard, Bernier, Vancamp, Azevedo
Invallers:D'Alberto, Morias, Glecio, Silinou, Mikal, Amuzu

Barcelona start met:Casas, Palencia, Campeny, J. Garcia, Fransquesa, Sarsanedas, Seung Ho Paik, Aleña, Busquets, Seungwoo Lee, Mujica
Invallers: Iñaki, Vilanova, Rio, Chendri, Ruben Garcia, Carles Pérez, Fati