Svilar: "Ik wil eerst bij Anderlecht slagen"

DINSDAG, 8 MAART 2016, 15:41 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Er wordt door verschillende grote clubs aan de mouw getrokken van Mile Svilar, maar de jonge doelman weet precies wat hij wil: eerst bij Anderlecht slagen. Vanavond komt hij met zijn ploeggenoten van de U19 uit tegen Barcelona in de UEFA Youth League.

Doordat Dinamo Zagreb in de vorige ronde een geschorste speler opstelde werden ze geschorst door de UEFA, waardoor de U19 van Anderlecht alsnog doorstoten naar de kwartfinale: "Maar eigenlijk was Zagreb véél beter", is Mile Svilar eerlijk, "Maar ze hebben de regels overtreden. De UEFA heeft ons trouwens verplicht om te spelen. Ons doel is nu natuurlijk om door te gaan naar de halve finales."

Toekomst

De jonge Svilar heeft al een paar keer mogen meetrainen met de A-kern en dat smaakt natuurlijk naar meer: "Volgend seizoen wil ik definitief mijn plaats afdwingen in de A-kern. Alles gaat er veel sneller en krachtiger. Natuurlijk had ik in het begin stress, maar dat is rap over."

"De voorbije jaren was er al heel wat interesse voor mij van andere clubs, maar ik wil eerst hier bij Anderlecht slagen. Misschien een carrière uitbouwen zoals Silvio Proto, die staat al tien jaar onder de lat bij Anderlecht. Hij heeft mij trouwens heel veel raad", aldus nog Svilar.

 



anderlecht-online forum