Analyse: Flankverdedigers

MAANDAG, 7 MAART 2016, 18:08 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nu de play-offs voor de deur staan en we ons stilaan een beeld kunnen vormen van de nieuwkomers in januari, vonden wij het tijd om onze kern eens positie per positie door te lichten. Vandaag: de flankverdedigers.


Rechts

Nu Guillaume Gillet weg is, lijkt niemand Andy Najar nog te kunnen bedreigen op de rechtsachter. Rafael Galhardovalt nog te bleek uit en Michaël Heylen is enkel een noodoplossing nu Najar geblesseerd is.

Hoewel Najar defensief beter zijn streng trekt als Frank Acheampongdat de afgelopen maanden deed aan de overzijde, valt het nog net iets te vaak op dat hij geen zuivere back is. Bovendien steekt hij ook niet onder stoelen of banken dat hij liever een rij hoger zou spelen.

Wij zien echter slechts één iemand in staat om de positie van rechtsachter over te nemen. Anthony Vanden Borre. Ondanks alles. Als de blessure van Najar zwaarder blijkt dan verwacht, zou het wel eens snel kunnen gaan.

Links

Door de komst van Alexander Büttner, lijkt het game over voor Fabrice N’Sakala. De revalidatie van Ivan Obradovicverloopt voorspoedig, maar de kans dat hij dit seizoen nog meer dan een symbolische invalbeurt krijgt, lijkt klein.

Aan Büttner krijgen we momenteel kop noch staart. Hij wisselt formidabele voorzetten af met kinderlijk balverlies, scherpe vrije trappen met dramatisch uitverdedigen. Feit is dat de Nederlander heel lang heeft stilgelegen, nog geen negentig minuten kan spelen en zijn niveau de komende weken en maanden in principe enkel de hoogte in kan gaan.

Moet Anderlecht Vanden Borre nog een kans geven? En moet het de aankoopoptie op Büttner (die lager zou liggen dan vier miljoen euro) lichten? Laat het ons weten onder dit artikel.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.