Verbist: "Het was een verdiende gele kaart"

MAANDAG, 7 MAART 2016, 08:03 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Steven Defour pakte zijn tiende gele kaart op Moeskroen en is dus geschorst voor de komende twee wedstrijden. Scheidsrechter Johan Verbist verdedigd zijn gele kaart die hij volgens Defour en Besnik Hasi veel te rap trok.

"Hij heeft veel te gemakkelijk die kaart gegeven", zegt Hasi, "Het was nog maar de eerste fout van Steven"

Verbist heeft daar evenwel geen oren naar en vindt dat maar een zwak excuus: "Dat het de eerste fout was van Defour is een heel zwak argument. Soms is een eerste fout meteen rood. Als Steven Badri niet fout had afgestopt was deze laatste vertrokken voor een rechte lijn richting de rechthoek van Proto, ook al was hij nog ver van het doel. Voor mij is dat altijd geel. Ik kan begrip opbrengen voor de frustratie van Anderlecht, maar vergeet niet dat Steven wel al negen kaarten had hé."

Verbist probeert zoveel mogelijk om geen kranten te lezen, zo kan hij niet op de hoogte zijn wie met een vijfde of tiende gele kaart flirt. Maar hij heeft wel toe dat hij op de hoogte was van de negen gele kaarten van Defour: "Iedereen praat al weken over de acht en negen gele kaarten van Defour, dus ja, ik was op de hoogte. Maar dat heeft geen invloed gehad op mijn beslissing."

Tweede geel

Hasi gaf achteraf toe dat het de bedoeling was van Defour om nog een tweede gele kaart te pakken en dus rood, waardoor hij maar één wedstrijd zou geschorst zijn: "Ja, er zijn pogingen geweest om een tweede geel te pakken, maar het heeft niet mogen zijn. Eigenlijk denk ik dat Verbist hem ook geen meer zou gegeven hebben."

"Had Steven iets gedaan waardoor hij een tweede geel verdiende, dan zou hij die gekregen hebben", reageert Verbist op de uitspraken van Hasi, "Het was zijn goed recht om een tweede geel uit te lokken. Maar ik hield er ook rekening mee dat hij dat zou doen."





anderlecht-online forum