Open brief: oproep tot actie!

ZONDAG, 6 MAART 2016, 13:51 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE Na de zoveelste beschamende prestatie, lijkt de titel ver weg. Anderlecht-Online vertegenwoordigt dagelijks dubbel zoveel fans als er tijdens een wedstrijd in het Vanden Stock Stadion aanwezig zijn. Met deze open brief, klagen we de gang van zaken aan. Deel je onze mening? Share deze brief dan gerust via de sociale media. En reacties zijn welkom onder het artikel!

Beste bestuur,
We twijfelen niet aan jullie goede intenties en ambities, maar we kunnen er moeilijk om heen dat de prestaties van onze club al geruime tijd ondermaats zijn. Zijn we dan echt vervallen tot een club van vergane glorie? Anderlecht hoort technisch verfijnd voetbal te brengen. Anderlecht hoort voor de overwinning te strijden tot de laatste seconde. In plaats daarvan worden we weg gespeeld door degradatiekandidaten. In plaats daarvan zien we een huurlingenleger over het plein sloffen. Het lijkt wel een slechte kopie van vorig seizoen. De club zou voluit de kaart van de jeugd gaan trekken, maar veel jeugdspelers zien we ook niet meer op het veld staan. En waar is de kwaliteit om kampioen te worden? Wat is het strijdplan? Beste bestuur, we nodigen jullie uit om jullie (lange termijn) visie en plannen eens toe te lichten aan de fans. We kijken er vol verwachting naar uit!

Beste trainer,
We hebben respect voor jouw carrière bij onze club. En geen nood, dat respect is blijvend. Maar dit seizoen krijg je jouw ploeg niet aan het voetballen en dat is toch wel de verantwoordelijkheid van de trainer. Waar zijn de automatismen? Waarom scoren we amper op stilstaande fases (penalties inclusief)? Waar is de samenhang? Waarom is de groep niet gemotiveerd? Heb je ooit al eens gehoord van een straftraining om onze verwende spelers eens wat karakter bij te brengen? En ten slotte, heb je jouw rapport al eens bekeken? De cijfers zijn slechter dan op het moment de zo verguisde Van den Brom werd ontslagen. Sinds het seizoen 1997-1998, is dit de slechtste prestatie van Anderlecht. We kunnen het niet blijven verbloemen of toedekken met de mantel der liefde. Je scoort momenteel ruim onvoldoende. En, beste trainer, kan je met zulke slechte cijfers dan wel aanblijven als trainer van een topclub die Anderlecht hoort te zijn?

Beste spelers,
We zullen jullie blijven steunen. Dat horen we namelijk te doen als supporters. Maar we hoeven jullie excuses na de wedstrijd niet meer. We hebben die al vaak genoeg gehoord dit seizoen. Een belabberde prestatie neerzetten, je excuseren en de week erna gewoon weer hetzelfde doen. Het is respectloos tegenover de fans en tegenover jullie fiere club; een regelrechte schande. Jullie spel doet pijn aan onze ogen. Het gebrek aan inzet en motivatie nog veel meer. Jullie spelen voor de grootste club van België; voor een icoon uit de Europese voetbalgeschiedenis. Gedraag jullie daar ook naar. Voetbal is een teamsport waarbij het individu van ondergeschikt belang is. Het wordt hoog tijd dat jullie er samen voor gaan. Jullie mogen blij zijn in de voetballerij te zitten. Bij eender welk ander bedrijf, lag de C4 al klaar. Kennen jullie de uitdrukking 'loon naar werken'? Wel, beste spelers, wat zal het worden: minder loon ... of harder werken? Of moeten we Anthony binnenkort nog gaan gelijk geven?

Hopend op een positieve reactie,
Met vriendelijke groeten,
De vernederde Anderlecht-fans.

PS: deel deze open brief van Anderlecht-Online zo veel mogelijk. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de share-knoppen onder het artikel. Het staat jullie vrij deze brief (onveranderd) over te nemen. Hoe meer steun, hoe krachtiger onze boodschap zal overkomen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.