Dramatisch Anderlecht verliest van Moeskroen-Péruwelz

ZATERDAG, 5 MAART 2016, 22:20 - Sporting W.
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Een dramatisch Anderlecht heeft zaterdagavond met 2-1 verloren op het veld van Moeskroen-Péruwelz. Paars-wit was letterlijk nergens en mocht nog van geluk spreken dat de score niet hoger opliep. Dankzij deze driepunter zijn de Henegouwers zo goed als zeker gered.

Anderlecht begon zonder Deschacht (schorsing), Praet (bank), Dendoncker en Najar (last-minute blessures) gehandicapt aan de partij.  Maar zeggen dat Anderlecht voetbalde als een bende mindervaliden zou een belediging zijn voor alle gehandicapten in dit land.

Anderlecht kwam na vier minuten op achterstand en mocht nog van geluk spreken dat het voor de pauze niet tegen een tweede en zelfs een derde tegentreffer aankeek. Op slag van rust zorgde Stefano Okaka op aangeven van Matias Suarez zelfs voor de 1-1, door de enige paars-witte kans uit de eerste periode tegen de netten te koppen. Op slag van rust pakte Steven Defour zijn tiende gele kaart. Hij mist daardoor de twee volgende duels.

Wie dacht dat Anderlecht in de tweede helft een versnelling hoger zou schakelen, kwam bedrogen uit. Dennis Praet kwam Alexander Büttner vervangen, maar veel veranderde dat niet. Anderlecht voetbalde alsof het bang was voor de degraditie in plaats van als een titelpretendent en kreeg in de slotfase wat het verdiende: een fatale tegentreffer.

Anderlecht pakt zo één op negen, na een zoveelste beschamende vertoning. Zouden er spelers van Anderlecht op eigen nederlagen gokken?


Score: 2-1
Goal(s): 4' Hubert (1-0) 43' Okaka (1-1) 86' Badri (2-1)

Moeskroen-Péruwelz:Vagner, Tirpan, Dussenne, Castelletto, Oussalah, Hubert, Mezague, Mohamed, Dingome, Coulibaly & Badri
Anderlecht:Proto, Heylen (89' Ezekiel), Nuytinck, Kara, Büttner (45' Praet), Djuricic (66' Lukebakio), Defour, Badji, Okaka, Suarez, Acheampong

Geel:Dussene, Defour, Lukebakio, Oussalah
Rood: /

Scheidsrechter: Johan Verbist
Stadion: Le Cannonieranderlecht-online forum