Waarom Defour straks wél geel mag pakken

ZATERDAG, 5 MAART 2016, 15:19 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Er is al veel gezegd en geschreven over de negen gele kaarten van Steven Defour. Als hij vanavond geel pakt zit hij aan tien en mist hij zowel speeldag 30 als de eerste van de play-offs… Of niet?

Defour het veld opsturen met de opdracht zich in te houden, is geen optie. Defour is een aanjager die altijd vol in duel gaat en daar nu eenmaal veel kaarten aan overhoudt.

Als Defour niet voluit mag gaan, zet Besnik Hasi hem vanavond maar beter op de tribune. Defour kan vanavond echter ook geel pakken, zonder daar twee speeldagen schorsing aan over te houden.

De oplossing is belachelijk simpel. Als hij vanavond geel pakt, moet hij in de slotfase een tweede pakken. Hij is dan geschorst tegen Kortrijk op speeldag 30, maar speelgerechtigd voor het begin van de play-offs.

Bovendien hoeft ook een schorsing tegen Kortrijk geen probleem te zijn. Anderlecht – Kortrijk wordt op 13 maart gespeeld. Tussen de twee confrontaties tegen Shakthar Donetsk van 10 en 17 maart.

De kans dat Defour op een week tijd drie keer de negentig minuten volmaakt, is sowieso klein. Als hij geschorst is tegen Kortrijk, kan hij honderdtachtig minuten spelen tegen de Oekraïners. Met Stéphane Badji, Leander Dendoncker en Youri Tielemans is er dan nog voldoende personeel om het middenveld te bevolken tegen Kortrijk.

Moeskroen-Péruwelz – Anderlecht wordt vanavond om 20 uur gespeeld.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.