Nuytinck: "Ik moet spelen, hier of elders"

VRIJDAG, 4 MAART 2016, 07:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Door de schorsing van Olivier Deschacht staat Bram Nuytinck morgen nog eens in de basis. Amper de derde keer dit seizoen. "Ik haat de bank en soms maak ik me wel eens kwaad", zo vertelt de Nederlander.

Begin vorig seizoen blesseerde Nuytinck zich aan de teen. De blessure bleef aanslepen en intussen ontpopte Olivier Deschacht zich tot onbetwiste titularis op Nuytinck zijn plaats. "Olivier groeide er naar zijn beste vorm toe. Toen ik weer fit was, bleef hij staan en dat was toch even slikken", geeft Nuytinck toe. "Zonder die blessure was ik nog titularis. Ik weet dat ik het niveau van Anderlecht aankan."

"Vorig seizoen werd een verloren jaar voor Nuytinck en ook dit seizoen moet hij nagelbijten op de bank. "Vooral voor de winterstop had ik het erg lastig. Tegen OH Leuven kreeg ik dan eens mijn kans, maar ik speelde niet goed. Ik had het toen erg lastig. Ik was in mijn hoofd met vanalles bezig. Ook met een transfer ja. Toen ik in de winterstop niet mocht vertrekken, heb ik de knop omgedraaid. Ik weet dat ik hier sterker uitkom."

"Goede band met Van Holsbeeck"

In januari wilde Nuytinck vertrekken, maar hij mocht niet van het bestuur. "Meerdere clubs wilden me huren met aankoopoptie. Maar Anderlecht wil kampioen worden en dan heb je ook goede invallers nodig. Mijn manager heeft heel wat clubs moeten wegsturen. Of ik in de zomer wel vertrek? Ik weet het niet. Ik heb er al veel over nagedacht."

"Eigenlijk wil ik niet weg", geeft Nuytinck toe. "Ik ben blij dat ik hier mag spelen. Anderlecht heeft fantastische supporters en iedereen is aardig tegen mij. Ik heb een goede band met Herman Van Holsbeeck en we praten vrijuit. Nu ben ik er echter niet met een transfer bezig, dat is voor later. Ik weet alleen dat ik moet spelen, hier of ergens anders."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.