Martin: "Transfer naar Anderlecht is fantastisch"

WOENSDAG, 2 MAART 2016, 20:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Komende zomer maakte de 14-jarige doelman Timothy Martin de overstap van Virton naar Anderlecht. La Dernière Heure zocht de beloftevolle doelman op.

"Het is mooi wanneer de grootste clubs van België je volgt", vertelt Martin. "Anderlecht eindigt ieder seizoen in de top drie en speelt elk jaar Europees. Ze volgen me al drie jaar, maar dit seizoen raakte alles in een stroomversnelling. Mijn agent bracht mijn ouders op de hoogte van de interesse en zij vonden het een goed moment om de stap te zetten."

Op woensdag 17 februari bracht Martin een bezoekje aan Neerpede. "Het is fantastisch", glundert hij. "Het is echt groots. Er zijn zoveel velden en grote kleedkamers. Elke ploeg heeft zijn eigen kleedkamer. Er zijn lockers, een zwembad, een gymzaal en om ergens binnen te raken, heb je een badge van de club nodig."

Net als elke jonge voetballer droomt Martin ervan ooit prof te worden. Wat zijn zijn kwaliteiten en werkpunten? "Ik heb goede reflexen en doordat ik nog veldspeler was, heb ik ook een goed voetenspel. Wat beter moet, is het coachen van mijn verdediging en bij hoge ballen moet ik sneller een beslissing nemen."



anderlecht-online forum