Ademoglu: "Me beter ontwikkelen in Duitsland"

WOENSDAG, 2 MAART 2016, 19:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Alper Ademoglu ruilde in januari Anderlecht voor Schalke 04. In Het Laatste Nieuws legt hij vandaag uit waarom. "Het was mijn eigen keuze om Anderlecht te verlaten. Het was voor mij beter om naar Duitsland te gaan en daar vooruitgang te boeken."

Ademoglu geeft aan dat hij Anderlecht op de hoogte heeft gebracht van zijn beslissing. "Ik vertelde het per telefoon aan manager Herman Van Holsbeeck. Hij zei me dat ik niet langer aanwezig hoefde te zijn en dus maakte ik mijn kastje leeg." Toch duurde het nog een tijdje voor Ademoglu ook effectief weg was. "Eerst moest het papierwerk afgerond worden. Zolang moest ik blijven meetrainen bij Anderlecht."

Ondanks concrete interesse van Juventus koos Ademoglu voor Schalke. "Daar maak ik meer kans om sneller in de eerste ploeg te komen", klinkt het. "Het Duitse voetbal is fysiek zwaarder dan het Belgische. Ik breng momenteel veel tijd door in de fitness om spieren te kweken en aan mijn uithouding te werken."

Spelen voor Schalke deed Ademoglu nog niet. "De FIFA moet mijn licentie nog in orde brengen. Normaal gezien zou dat volgende week het geval moeten zijn. Ik wist dat ik op dit document moest wachten, maar ik wil zo snel mogelijk speelgerechtigd zijn. Ik wil me dit seizoen nog bewijzen."



anderlecht-online forum