Jeugdploegen baas over OH Leuven

WOENSDAG, 2 MAART 2016, 15:33 - Garrincha

JEUGD De jeugdploegen van Anderlecht namen het afgelopen weekend op tegen OH Leuven. De U15 speelden gelijk, maar al de rest won.

Uitslagen

U19 : OH Leuven - Anderlecht : 1-4 (doelpunten Morias, Janssens, Mikal en Abaz)
U17 : OH Leuven - Anderlecht : 0-2
U16 : Anderlecht  - OH Leuven : uitgesteld naar 9 maart 2016
U15 : Anderlecht  - OH Leuven : 1-1
U14 : OH Leuven - Anderlecht : 0-13
U13 : OH Leuven - Anderlecht : 1-5

De U17 deden het voorbije weekend een erg goede zaak. Ze wonnen zelf met 2-0 tegen OH Leuven, terwijl eerste achtervolger Club Brugge met 2-1 verloor bij Waasland-Beveren. Met een wedstrijd minder gespeeld telt Anderlecht nu vier punten bonus.

Francis Amuzu en Siebe Dewaele scoorden tegen OH Leuven.

De U15 leken op weg naar de titel, maar een tweede gelijkspel op rij brengt de spanning terug. Met nog zeven wedstrijden te gaan, heeft Club Brugge nog maar een achterstand van drie punten. Op bezoek bij nummer drie Genk moet er volgende week absoluut worden gewonnen.

Tegen OH Leuven verdiende Anderlecht beter dan een gelijkspel. Spelverdeler Patoulidis was opnieuw van de partij en Anderlecht creëerde verschillende kansen. Het was uiteindelijk Neil Hendrickx die de score opende na goed werk van Mathis Suray. In de tweede helft speelde Anderlecht veel minder goed. Het kreeg nog enkele kansen, maar de Leuvense doelman redde. Tien minuten voor tijd maakte OH Leuven gelijk uit hun eerste echte mogelijkheid.

Anderlecht speelde met: Alavoine, Van Himst, Lissens, Raskin, Masscho, Verschaeren, Michez, Koshi, Suray, Patoulidis, Hendrickx
Vielen in: Luvovadio, Timassi, Van Keilegom, De Vriendt.

Ontbraken wegens blessure: Polizzi, Ya Yie Mpie