Proto: "De nul houden en we zijn geplaatst"

DONDERDAG, 25 FEBRUARI 2016, 07:23 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Twee seizoenen geleden kwam Anderlecht ook al uit tegen Olympiakos, de wedstrijd in Athene was er eentje met vele gebeurtenissen. Silvio Proto veroorzaakte er zelf een penalty, kreeg rood ,de eerste uit zijn carrière, maar stopte ook twee strafschoppen.

"Toen verloren we met 3-1, na een gekke match", zegt Proto. "Dat was toen echt een vreemde ervaring. Ik herinner mij ook het publiek van toen. Dat duwt Olympiakos echt naar voor. Maar ik heb dat type matchen graag en ik denk, samen met mij, de ploegmaats ook."

Iets goed te maken

Anderlecht heeft, voor de zoveelste keer al dit seizoen, iets goed te maken na de wedstrijd op Waasland-Beveren: "De prestatie op Waasland-Beveren maakt de wedstrijd van vanavond alleen maar belangrijker. In Europese wedstrijden kan deze groep altijd iets meer. Door de 1-0 in de heenmatch zitten we in een goede positie om door te stoten. Als we allemaal doen wat de coach vraagt, en we 100 procent zijn, zijn we daartoe in staat", aldus Proto.

Must om kampioen te worden

De doelman wil niet weten van het feit dat doorstoten in de Europa League hen wel eens punten kan kosten in de play-offs, zoals bij Club Brugge vorig seizoen: "Het verschil is dat Brugge toen ook nog in de beker zat en wij nu niet meer. We hebben ook voldoende ervaring in de play-offs en een staff die ons perfect kan klaarstomen. Het is een must om kampioen te worden én ons maximum te geven in Europa."



anderlecht-online forum