Europees avontuur ten einde voor U19

DINSDAG, 23 FEBRUARI 2016, 21:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De U19 zijn uitgeschakeld in de UEFA Youth League. In eigen huis verloren ze vanavond met 0-2 van Dinamo Zagreb. De paars-witte talenten zien zo een galawedstrijd in eigen stadion tegen Barcelona aan hun neus voorbij gaan.

Anderlecht begon snedig aan de partij en al na één minuut was het bijna raak. De poging van Vancamp strandde echter op de paal. Het zou een droomstart geweest zijn. Daarna kregen we een evenwichtige eerste helft met kansen aan beide kanten. Bij Dinamo toonde vooral Brekalo zich bedrijvig. Iets voorbij het half uur kreeg Anderlecht via Cools nog een goede mogelijkheid, maar zijn poging ging naast.

Na de pauze toonde Dinamo dat het niet voor niets zijn drie uitwedstrijden in de poulefase won. Na een hoekschop maakte topschutter Gojak de 0-1. Het was zijn vierde doelpunt in deze Youth League. Anderlecht kreeg het moeilijk, met enkele gele kaarten tot gevolg. Op het uur deelde Brekalo paars-wit het genadeschot toe. Met zijn derde doelpunt van deze campagne zette hij de 0-2 op het bord.

Bourard en Amrani kregen nog goede kansen om Anderlecht weer in de partij te brengen, maar doelman Semper liet zich niet verschalken. Het bleef 0-2 en zo komt er een einde aan het Youth League-avontuur voor dit seizoen. Het is Dinamo Zagreb dat over twee weken de handschoen mag opnemen tegen het grote FC Barcelona.


Doelpunten:47' Gojak (0-1), 57' Brekalo (0-2)

Anderlecht:Svilar, Denayer (Sowah), Faes, Cools, Amrani, Van der Heyden, Bourard, Bernier (81' Amuzu), Mangala, Azevedo (70' Mikal), Vancamp
Dinamo Zagreb:Semper, Hudecek, Soldo, Benkovic, Sosa, Moro, Gojak (90+2' Matic), Knezevic, Dani Olmo (83' Fintic), Brekalo, Bozic (68' Lovren)

Gele kaarten:24' Benkovic, 49' Del Olmo, 50' Denayer, 52' Van der Heyden, 71' Bourard, 74' Brekalo, 87' Moro



anderlecht-online forum