Degryse: "Youri, keer terug naar de basis"

DINSDAG, 23 FEBRUARI 2016, 15:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Door de blessure van Steven Defour kreeg Youri Tielemans tegen Waasland-Beveren een kans op zijn favoriete positie: de acht. Het jonge talent was, zoals vaker de laatste tijd, een schim van zichzelf. Hoe moet hij zijn vorm terugvinden? Marc Degryse geeft raad.

In Het Laatste Nieuws schrijft Degryse Tielemans een brief, een e-mail eigenlijk want Tielemans is een kind van zijn tijd. Wat moet Tielemans volgens Degryse doen om opnieuw de voetballer te worden die hij hoort te zijn?

Volgens Degryse moet Tielemans voor de spiegel gaan staan. "Daarbij moet je twee dingen voor ogen houden: blijf hard werken en blijf geloven in je kwaliteiten. Ik geloof in je kwaliteiten en dat moet jij ook doen." Maar, zo zegt Degryse, Tielemans mag ook niet vergeten dat hij onder vuur ligt. "Daar is een reden voor en je moet je afvragen wat je eraan moet doen."

Wat hij moet doen, is volgens Degryse het volgende: "Speel in functie van de ploeg en win het vertrouwen terug van je ploegmaats, de trainer en het publiek. Je moet je afvragen of je genoeg ballen verovert, of je genoeg doet voor je ploegmaats. Meer ballen recupereren is een eerste werkpunt. Als je dat doet, scoor je bij iedereen punten."

Een misschien nog groter probleem is het groot aantal foute passes. Nochtans wordt Tielemans alom geprezen op zijn inzicht en prima passing. "De laatste tijd komen veel ballen niet aan omdat ze niet verzorgd zijn. Kies niet altijd de moeilijkste oplossing. Ga terug naar de basis en speel simpel. Daarna kan je weer een volgende stap zetten. En als iets mislukt, moet je de schuld niet naar de andere schuiven, maar beseffen dat je een slechte bal getrapt hebt."

Volgens Degryse komt het allemaal goed. "Maar dan moet je wel tonen dat je hard wil werken voor je medemaats", besluit Degryse zijn brief aan Tielemans. "Jij hebt de sleutel, Youri. Jij beslist wanneer je een topspeler wordt."

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.