"Mindere focus is menselijk, maar dodelijk"

DINSDAG, 23 FEBRUARI 2016, 15:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De ene match top, de andere match nergens: de problemen waar Besnik Hasi mee kampt, zijn niet nieuw. Ook John van van den Brom kreeg er mee af te rekenen. Het Laatste Nieuws vroeg hem welke lessen hij intussen geleerd heeft.

"Ook toen ik er coach was, waren de topmatchen doorgaans geen probleem. Maar gingen we naar pakweg Lierse, dan had ik op het einde geen vat meer op de prestaties van mijn ploeg", blikt Van den Brom terug. "Ik moet toegeven dat ik daar toen geen oplossing voor gevonden heb."

Volgens Van den Brom zijn niet karakter en mentaliteit het probleem, wel focus. "Als oud-voetballer begrijp ik dat de focus minder is na een Europese match of topper in de competitie. Dat is menselijk, maar dodelijk."

Geen verlof, wel harder trainen

Uit zijn ervaringen bij Anderlecht heeft Van den Brom lessen getrokken. "Ik keek misschien te veel als oud-speler en toonde te veel begrip voor de mindere focus. Nu doe ik dat minder en ben ik harder geworden. Bij AZ hebben we nu acht keer op rij gewonnen. Toen mijn spelers een dag verlof vroegen, heb ik die geweigerd en gezegd dat we nog harder gaan trainen om ook de topper tegen Ajax te kunnen winnen."

"Je hoort me niet zeggen dat Besnik dit ook moet doen, maar hij zal wel een manier moeten vinden om zijn groep weer scherp te krijgen", besluit Vanden Brom. "Hoe? Veel hangt af van de persoonlijkheden in je kleedkamer, maar als technische staf heb je ook je verantwoordelijkheden. Dat heb ik geleerd uit mijn ervaringen bij Anderlecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.