Clubs strenger gestraft voor wangedrag fans

ZATERDAG, 20 FEBRUARI 2016, 12:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Pro League voert per direct strengere straffen voor clubs wanneer supporters een wedstrijd verstoren met wangedrag. Men is toestanden beu waarbij supporters, meestal bij een achterstand, het veld bekogelen met vuurpijlen of andere zaken.

Wanneer een wedstrijd wordt stilgelegd onder invloed van supporters, moet de betreffende club meteen een boete van 25.000 euro betalen. Bij stopzetting van de wedstrijd is het 50.000 euro. Ook bij kwetsende en racistische gezangen en zaken die het imago van het voetbal schaden (denk een de tifo van de onthoofde Defour) kan de Pro League voortaan strenger optreden.

Om dergelijke zaken duidelijk te rapporteren zal bij elke wedstrijd voortaan een match delegate aanstellen. Dit is een toezichter op de scheidsrechter en deze persoon zal ook incidenten naast het veld rapporteren. Zo kan de scheidsrechter zich focussen op hetgeen tussen de lijnen gebeurt.

Vanaf volgend seizoen riskeren clubs bij wangedrag van de fans ook een forfait-nederlaag en een wedstrijd achter gesloten deuren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.