Proto: "Geweldig wat Gent presteert"

WOENSDAG, 17 FEBRUARI 2016, 14:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vanavond speelt Gent de achtste finale van de Champions League. Iets wat Anderlecht bij zijn vorige acht deelnames niet lukte. "Maar jaloers zijn we niet", zegt Silvio Proto. "Dit moet ons juist inspireren."

“Ik kan het enkel toejuichen dat Gent de achtste finales van de Champions League gehaald heeft, met knap voetbal bovendien”, zo zegt de doelman deze week in Humo. “Dit is geweldig voor het Belgische voetbal. Niemand had verwacht dat Gent zo goed zou presteren.”

De Buffalo’s staan ook aan de leiding in de competitie. Ze zijn topfavoriet om zichzelf op te volgen als landskampioen. Maar Proto waarschuwt: “Gent heeft nu een ander statuut. Vorig jaar waren ze de underdog, nu de favoriet. We weten wat ze kunnen. Ze zijn nu de te kloppen ploeg en de andere ploegen zullen zich daaraan aanpassen.”

“De kracht van Gent is dat ze als team het verschil maken. Anderlecht heeft meer individuen. Maar we werken hard om deze tot een ploeg te smeden. Nog nooit heeft een speler alleen het kampioenschap gewonnen.”



anderlecht-online forum