Vanden Borre geeft EK-droom op

WOENSDAG, 17 FEBRUARI 2016, 07:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anthony Vanden Borre traint intussen twee dagen opnieuw in Anderlecht. De basisconditie van de verdediger is ok en over twee weken zou hij zijn eerste wedstrijd met de U21 kunnen spelen. Zijn EK-ambities heeft hij opgeborgen.

Vanden Borre werd de voorbije twee dagen door Jean-François Lenvain van de sociale cel naar de club gebracht. Het is wel niet de bedoeling dat Lenvain taxi blijft spelen. Weldra moet Vanden Borre voor zijn eigen vervoer zorgen.

De voorbije maanden trainde Vanden Borre niet op de club, maar dat was met toestemming van het bestuur. Eind oktober blesseerde hij zich en daarna liet hij zich met goedkeuring van de club opereren aan zijn ogen. Zo hoeft hij geen lenzen meer te dragen tijdens wedstrijden. Half december stopten de trainingen van de U21 en sindsdien trainde Vanden Borre met een privé-trainer.

De rechtsback hervat nu bij de U21 van Frutos. Terwijl de beloften vandaag een dag verlof hebben, zal Frutos Vanden Borre apart onder handen nemen. Over twee weken, op 29 februari met de U21 tegen Genk, kan hij wellicht zijn eerste wedstrijd spelen.

Geen EK

Vanden Borre, en vooral zijn manager Fouad Ben Kouider, wilden deze winter een transfer versieren om zo aan het EK van volgende zomer in Frankrijk te kunnen deelnemen. Dat lukte niet en dat zou de relatie tussen Vanden Borre en zijn manager flink bekoeld hebben. Vanden Borre beseft dat het EK een utopie is en heeft de knop omgedraaid. Dit zorgt voor rust in zijn hoofd.

Vanden Borre heeft zich akkoord verklaard met het programma dat Anderlecht heeft opgesteld om hem weer op niveau te brengen. De club doet dit niet met het oog op een reïntegratie in de A-kern, maar wel om hem in de zomer te kunnen verkopen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.