Scifo: "Praet klaar voor topclub, Tielemans nog niet"

DINSDAG, 16 FEBRUARI 2016, 11:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Als bondscoach van de Belgische U21 werkt Enzo Scifo samen met Dennis Praet en Youri Tielemans. In een interview met het Italiaanse Fanta Gazzetta laat ervaringsdeskundige Scifo zijn licht schijnen over de toekomst van de twee youngsters.

In 1983 debuteerde Scifo als 17-jarige voor Anderlecht. Hoewel hij al snel Rode Duivel werd en de buitenlandse interesse niet op zich liet wachten, bleef hij tot zijn 21e bij Anderlecht. Praet en Tielemans bevinden zich vandaag in een gelijkaardige situatie als Scifo toen.

"Tielemans en Praet zijn beiden grote talenten met een hoge basistechniek", zo vertelt Scifo. "Maar ik denk niet dat Tielemans al klaar is voor de Italiaanse, Engelse, Spaanse of Duitse competitie. Het zou goed zijn mocht hij nog twee jaar in België voetballen."

Voor Praet, die drie jaar ouder is dan Tielemans, liggen de kaarten anders. "Die is klaar om zijn kans te wagen bij een topclub", vindt Scifo. "Praet is een moderne aanvallende middenvelder. Hij combineert techniek met grinta."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.