Waarom krijgt Gilles Denayer geen kans?

MAANDAG, 15 FEBRUARI 2016, 13:59 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - OPINIES Met de komst van Emmanuel Adjei Sowah, Glecio Rodrigues Leite en naar alle waarschijnlijkheid Abdoul Karim Danté, kan Nicolas Frutos op genoeg verdedigers beroep doen voor zijn achterhoede. 

In de Youth League tegen Arsenal, zorgden Denayer, de Medina, Faes en Amrani voor de verdediging en ze deden dat nagenoeg perfect! Behalve Wout Faes, die op zijn 14de naar Neerpede kwam, hebben de andere drie bijna alle jeugdreeksen bij paars-wit doorlopen. Nathan de Medina en Wout Faes maken momenteel de meeste kans om in de toekomst toe te treden tot de A-kern. 

Laat ons dan eens kijken naar de situatie van Gilles Denayer, steeds aanwezig in de 11 van Nicolas Frutos. Momenteel bezig aan zijn 14e seizoen bij paars-wit. In 2015 tekende hij nog een 3-jarig contract. Tijdens de wintermercato was er interesse van het Italiaanse Avellino, maar Denayer mocht niet weg. Toch kreeg hij nog steeds niet zijn kans van Besnik Hasi, nochtans kampt de coach met problemen op de rechtsback positite. 

We gaan niet opnieuw terugkomen op het geval Anthony Vanden Borre, maar de paars-witte oefenmeester heeft niet echt een oplossing voor de rechtsachter. De enige die hij er momenteel kan zetten is Andy Najar, Rafaël Galhardo is nog niet klaar. Michaël Heylen heeft niet echt de geschikte voeten om op die positie te spelen en de jonge Ghanees Emmanuel Adjei Sowah is nog maar net aangekomen te Neerpede. 

Waarom krijgt Denayer zijn kans niet van de staff? Besnik Hasi vloog naar de winterstage te La Manga zonder rechtsachter! Denayer heeft dus nog nooit de kans gekregen om even te proeven van een stage met de A-kern. Van Holsbeeck klaagde dat Anderlecht moeite had met verdedigers aan te trekken, maar vorig seizoen hebben ze wel een pure linksback in de vorm van Alexis Scholl laten gaan. Gaan we nu dezelfde kant op met Gilles Denayer? Gaan we een jonge speler zijn carrière al ondermijnen voor die goed en wel begonnen is?

Akkoord, we moeten ons voorbereiden op de toekomst en de beste jongeren naar Neerpede halen, maar voor de grote jongens is er keuze voorhanden op de Academie. Spoedig zullen ook andere jonge verdedigers naar de oppervlakte komen, zoals Sebastiaan Bornauw, Hannes Delcroix en Daam Foulon. 

We willen de werking en het beleid van de jeugd op Neerpede niet bekritiseren, want de resultaten tonen aan dat het werk van Jean Kindermans en zijn afgevaardigden zijn vruchten afwerpt. 

We hopen echter, uit het diepste van ons hart, dat een echte paars-witte ket, zoals Gilles Denayer, heel snel zijn kans en zijn geluk mag beproeven op het hoogste niveau bij Anderlecht.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.