Overzicht huurlingen: Kawaya valt naast selectie

MAANDAG, 15 FEBRUARI 2016, 12:00 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Het werd geen succesvol weekend voor de spelers die Anderlecht verhuurt. Samuel Bastien was de enige die kon rekenen op een basisplaats. Andy Kawaya viel bij Willem II zelfs naast het wedstrijdblad.

In Nederland stonden Willem II en De Graafschap tegenover elkaar. Bij de thuisploeg geen Andy Kawaya. Flankaanvallers Terell Ondaan en Bruno Andrade keerden terug uit blessure en wipten de Anderlecht-huurling uit de selectie. Bij De Graafschap mocht Nathan Kabaselena 77 minuten invallen. De partij eindigde op 0-0, waardoor De Graafschap voor het eerst sinds de tweede speeldag wegkomt van de laatste plaats.

In eigen land kwam Hervé Matthys ook in zijn derde wedstrijd bij Westerlo niet van de bank. De Kempenaars versloegen Standard met 2-0 en geven de laatste plaats door aan Moeskroen-Peruwelz. In onze vierde klasse was Elis Koulibaly ziek en dus niet van de partij bij RWDM47.

De enige Anderlecht-huurling die het goed doet, is momenteel Samuel Bastien. Tegen Bari speelde hij 86 minuten. De wedstrijd eindigde op 1-1 en Avellino is nu tiende in de Italiaanse Serie B.

In de Spaanse tweede klasse mocht Fede Vico bij Albacete na 70 minuten invallen tegen Llagostera. De 2-0-eindstand stond toen al op het bord. Door deze nederlaag tegen de hekkensluiter blijft Albacete op een degradatieplaats.

In Denemarken hervat de competitie pas in het weekend van 27 en 28 februari. FC Kopenhagen speelde dit weekend een oefenduel tegen Guangzhou Evergrande FC en won met 3-1. Thomas Kaminskispeelde de eerste helft.