Wat is de toekomst van het Europese voetbal?

MAANDAG, 15 FEBRUARI 2016, 11:17 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het Nieuwsblad pakt vandaag uit met een opmerkelijk artikel. De ECA (European Club Association), waar ook Anderlecht lid van is, kwam vorige vrijdag bijeen in Parijs en besprak daar de oprichting van een Europese B-competitie.

Het probleem begint bij de Premier League dat vanaf volgend seizoen zo veel tv-gelden zal binnen halen dat ze de andere Europese clubs zullen kunnen weg blazen. De andere toplanden, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië reageren daarom met een Europese Superliga. Als reactie daarop, gaan ook de landen tussen plaats vijf en veertien hun krachten bundelen met een Europese B-competitie.

Wat al deze voorstellen concreet inhouden, is nog niet gekend. Het zijn vooralsnog ruwe ideeën. Mogelijk vervangen deze competities de Champions League, maar het is niet uitgesloten dat de grootste clubs zich zullen afscheiden van hun nationale competities. Weekends zijn qua tv-gelden namelijk interessanter. Wordt vervolgd  ...

Anderlecht wordt in de ECA vertegenwoordigd door Michel Verschueren. De vier andere Belgische topploegen zijn eveneens lid.



anderlecht-online forum