Situatie Ezekiel houdt Al-Arabi bezig

VRIJDAG, 12 FEBRUARI 2016, 17:16 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Gianfranco Zola, de Italiaanse coach van Al Arabi, maakt zich zorgen over het gebrek van speelminuten bij Imoh Ezekiel. "Het is een heel vervelende situatie want hij is een speler met heel veel kwaliteiten. Door zijn jonge leeftijd is het belangrijk dat hij veel speelt", zucht Zola. 

"Imoh wordt momenteel uitgeleend aan Anderlecht, wij mogen ons niet bemoeien met de keuzes van Hasi. Het is aan Imoh zelf om een basisplaats af te dwingen. Wij kunnen hem niet helpen", gaat Zola verder, "In onze eigen is hij een hele waardevolle speler. Als het er geen beterschap komt in zijn situatie kan hij altijd terugkomen naar hier, we zullen dan samen naar de beste oplossing zoeken."

Wintermercato

Ook Ali Sulati, sportief directeur bij Al Arabi, is teleurgesteld met de huidige situatie van Ezekiel: "Het is beschamend voor Al Arabi om Ezekiel in zo een situatie te zien zitten. Zowel op gebied van onze investering als op sportief vlak. Tijdens de wintermercato hebben we geprobeerd om Imoh terug te halen, maar we zijn niet tot een akkoord gekomen."

Geen wrok

Toch koestert Al Arabi geen wrok tegenover Anderlecht, voor hen is Ezekiel zelf verantwoordelijk voor zijn huidige situatie. 
"We weten niet hoe Imoh leeft in België. Gedraagt hij zich als een prof? Gaat hij uit? Ik heb mij laten vertellen dat zijn privéleven een negatieve invloed heeft op zijn rendement. Dat kan ook verklaren waarom hij op een zijspoor zit bij Anderlecht. Of je nu Ezekiel of Maradona heet, je moet je zowel buiten als op het veld voorbeeldig gedragen voordat je kan hopen op meer. Zowel voor Al Arabi als voor hemzelf wordt het tijd dat hij discipline toont. Imoh is een veelzijdige maar temperamentvolle speler", aldus nog Sulati. 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.