Bastien: "Een terugkeer is mogelijk"

WOENSDAG, 10 FEBRUARI 2016, 07:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Samuel Bastien is bezig aan een succesvolle uitleenbeurt aan Avellino. La Dernière Heure sprak met de middenvelder en polste naar zijn toekomst. "De fans zeggen dat ik de nieuwe Kevin De Bruyne ben."

"Ik voel me hier erg goed", steekt Bastien van wal. "Ik heb al erg veel bijgeleerd, vooral op tactisch vlak. Soms blijven we twee uur op het veld enkel om tactisch te trainen. Dat is heel anders dan in België. Hoewel ik in een competitie terecht kwam die ik niet kende en de taal niet sprak, vond ik vlug mijn weg. Ik had veel hulp van Benjamin Mokulu."

"Ik speel als nummer tien in vrije rol"

Bastien genoot in de zomer ook interesse van Belgische clubs. "Zo weet ik dat Charleroi me volgde. Ik wilde uitgeleend worden om speelminuten te verzamelen. Toen Anderlecht me sprak over Avellino, hapte ik meteen toe en ik heb nog geen moment spijt. Momenteel staan we op een plaats die rechtgeeft op de play-offs. We dromen ervan om naar de Serie A te stijgen."

"Of ik de lieveling van het publiek ben, weet ik niet, maar ze houden wel van mij. Ze spreken me op straat vaak aan. Ik speel hier hoger dan bij Anderlecht, eerder als nummer tien in een vrije rol. De fans zeggen dat ik de nieuwe Kevin De Bruyne ben. Dat is leuk, maar ik blijf met de voeten op de grond. Dit is nog maar mijn eerste seizoen bij de grote jongens en ik heb nog veel wek."

"Anderlecht volgt mijn prestaties"

Avellino kan Bastien na dit seizoen definitief aantrekken voor vier miljoen euro. Er verschenen ook al berichten dat Juventus en Liverpool Bastien zouden willen. "Ik heb dat ook gehoord. Uiteraard doet dat plezier, maar ik herhaal: ik blijf rustig. Alles op z'n tijd", aldus Bastien.

"Of ik volgend seizoen weer voor Anderlecht speel? Dat is zeker een mogelijkheid, maar het is nog te vroeg om nu al te zeggen waar ik volgend seizoen zal spelen. Anderlecht volgt mijn prestaties. Mensen van de club bellen me geregeld om info in te winnen. Dat doet me plezier. Zelf praat ik nog erg vaak met Steven Defour en Ibrahima Conté. Via WhatsApp stuurde ik de U19 een bericht om hen succes te wensen voor de match tegen Arsenal."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.