Vanden Borre: dan maar Amerika?

WOENSDAG, 10 FEBRUARI 2016, 07:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Een transfer naar Sion sprong gisteren af, maar volgens Het Laatste Nieuws heeft nu een club uit Amerika interesse laten blijken voor Vanden Borre. Intussen groeit bij de familie van de rechtsachter wel de frustratie over diens manager Fouad Ben Kouider.

Aanvankelijk leek het erop dat de deal tussen Vanden Borre en Sion zo goed als rond was, maar 's avonds kwam het bericht dat beiden niet in zee gingen met elkaar. Volgens Ben Kouider had het financiële hier niets mee te maken, maar dat spreekt Het Nieuwsblad tegen. De krant weet dat Sion niet hetzelfde loon wilde betalen als Anderlecht en dat Vanden Borre geen euro wilde inleveren.

Ben Kouider vertelde dat Vanden Borre en hij de deal hebben opgeblazen omdat Sion Vanden Borre wilde uitspelen als verdedigende middenvelder, maar dat zien zij niet zitten. Nochtans, zo schrijft Het Laatste Nieuws, was vanaf het begin duidelijk dat Sion Vanden Borre voor die positie wilde halen. Het zag dit weekend immers verdedigende middenvelder Kouassi voor negen maanden uitvallen.

Amerika

Na het afspringen van de transfer naar Sion vertelde Ben Kouider dat Vanden Borre zich nu zal melden bij Anderlecht om mee te trainen met de U21. Het Nieuwsblad vraagt zich af of Nicolas Frutos hem wel graag ziet komen. Bij de U21 stoomt de Argentijn jongeren klaar voor het grote werk. Vanden Borre is ballast, zo schrijft de krant.

Het Laatste Nieuws weet dan weer dat er mogelijk een oplossing uit Amerika kan komen. Via een tussenpersoon heeft een club uit de MLS interesse laten blijken om Vanden Borre te huren. Het probleem is wel dat de Amerikaanse ploegen met een salary cap zitten. Anderlecht zal hierdoor een deel van Vanden Borres loon moeten blijven betalen. Het is nog maar de vraag of de club dat wil.

Groeiende ergernis

Intussen groeit bij de familie van Vanden Borre de ergernis over Ben Kouider, zo schrijft Het Laatste Nieuws. In januari was vader Emile Vanden Borre met zijn zoon op bezoek bij een buitenlandse club. Samen bezochten ze de club en ze stonden dichtbij een akkoord. Toen Emile 's nachts ging aankloppen op de hotelkamer van zijn zoon, bleek die weg. Zonder zijn vader in te lichten had hij het vliegtuig huiswaarts genomen omdat zijn entourage hem plots grootse dingen had beloofd.

"Het is een delicate situatie", is het enige wat broer Frank wilde vertellen aan de krant. Hoe dan ook: de familie ziet met lede ogen aan hoe Ben Kouider met Vanden Borre leurt, hem vanalles belooft, maar nooit iets van komt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.