Herbeleef de zege van Anderlecht in de YL

DINSDAG, 9 FEBRUARI 2016, 17:58 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN - JEUGD Anderlecht plaatste zich dinsdagavond voor de volgende ronde van de Youth League door Arsenal met 2-0 te kloppen in het Constant Vanden Stockstadion. Herbeleef het live-verslag van de wedstrijd in dit artikel.

Herbeleef de wedstrijd hieronder fase per fase:

90+3':
Einde! Anderlecht plaatst zich voor de volgende ronde van de Uefa Youth League.

90':Er komen drie minuten extra tijd.

88':Het gevreesde slotoffensief blijft uit. Anderlecht staat op een zucht van de kwalificatie.

80':De wedstrijd kabbelt rustig naar het einde toe. Komt er nog een slotoffensief van de bezoekers?

79':Derde en laatste wissel bij de thuisploeg. Mangala staat zijn plaats af aan Silinou.

75':Tweede wissel bij Anderlecht. De Ghanees Sowah komt Amrani vervangen.

72':Opnieuw een enorme kans voor Vancamp. Ditmaal vindt hij de vijandige doelman op zijn weg. Arsenal leeft nog, maar de 3-0 lijkt dichterbij dan de 2-1.

68':Vancamp laat de kans liggen om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Hij onderschept een dramatische terugspeelbal, maar zijn schot is veel te slap.

62':
Eerste wissel Anderlecht: Bernier komt Lukebakio vervangen.

60’:
De tijd tikt weg in het voordeel van Anderlecht.  Arsenal heeft nog een half uur om –minstens- twee keer te scoren.

48':De eerste kans in de tweede helft is voor Anderlecht. De poging van Bourard wordt gepareerd door de bezoekende doelman.

46':De bezoekers voeren meteen een dubbele wissel door. Malen en Nelson komen Willock en Crowley vervangen.

46’:Anderlecht staat op drie kwartier van een nieuwe stunt tegen de Arsenal-jeugd en de volgende ronde van de Youth League.

45': Rust:Anderlecht gaat rusten met een 2-0 voorsprong na twee knappe doelpunten van Vancamp. Arsenal lijkt voorlopig niet bij machte om Anderlecht in verlegenheid te brengen, al zou één bezoekend doelpunt de partij uiteraard weer helemaal opengooien.

36':Arsenal trapte al zeven keer op doel tegenover vier paars-witte schoten, maar voorlopig blijven de grote kansen uit voor de bezoekers.

28': Goal Anderlecht:Opnieuw is het Vancamp die scoort. Na zijn goal met de kop, trapt hij de bal nu heerlijk via de onderkant van de lat in doel.

12':Dodi Lukebakio krijgt de uitgelezen kans om de score te verdubbelen, maar trapt op doelman Keto.

7': goal Anderlecht: Hoewel de openingsminuten voor Arsenal waren, is het Anderlecht dat op voorsprong klimt. Jorn Vancamp kopte de voorzet van Orel Mangala 1-0 tegen de touwen.

Opstelling Anderlecht: Svilar, De Medina, Faes, Amrani (75' Sowah), Bourard, Azevedo, Denayer, Lukebakio (62' Bernier) , Mangala (79' Silinou), Van Der Heyden & Vancamp

Bank: D’Alberto, Cools, Mikal, Petit, Sowah & Silinou

Arsenal: Keto, Johnson, M. Bola, Pleguezuelo, McGuane, Bielik, Crowley, Ismael, Reine-Adélaïde Willock & Mavididi