"Transfer Théréau was een totale mislukking"

WOENSDAG, 31 DECEMBER 2008, 11:02 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck volgde exact vijf jaar geleden Michel Verschueren op als manager bij Anderlecht. Hij kreeg in die vijf jaar behoorlijk wat kritiek. Van Holsbeeck nuanceert in Het Laatste Nieuws.


"Elke transfer heeft een apart verhaal", zegt hij over de kritiek op het transferbeleid. "Meestal, zelfs bij de spelers die de pers als een mislukking beschouwt, slaagden we bij de verkoop minstens in een nuloperatie. Een voorbeeld van hoe het niét mag, is de transfer van Théréau. Een speler halen voor 2,5 miljoen en hem doorverkopen voor 500.000 euro noem ik een totale mislukking - zoiets mag niet gebeuren bij een topclub als Anderlecht. In het algemeen noem ik het transferbeleid van de voorbije vijf jaar bevredigend."

Van Holsbeeck is al bezig met de toekomst. "Nu al weten we dat Polak eind dit seizoen vertrekt. Biglia zal niet lang meer blijven, en Gillet zijn wee over twee jaar ook kwijt", weet Van Holsbeeck. "Het is zeer lastig om het evenwicht te bewaren in je eerste ploeg. Daarom ook dat spelers als Vertonghen, Dembele en Hazard aan onze aandacht ontsnapt zijn. We hebben er alles aan gedaan om Dembélé te halen, maar we zijn gestoten op het mindere imago van de jeugdopleiding in België. Wat dat betreft heeft Nederland een grote voorsprong."

Wat wil Van Holsbeeck verwezenlijken in de komende vijf jaar? "In de eerste plaats moet Anderlecht 'de club van België' blijven. Dat betekent dat ik graag twee keer in drie jaar kampioen wil worden. Tegen het verleden kan ik niet winnen - we zullen niet op korte termijn twee Europese bekers halen -, maar voorts wil ik Anderlecht weer aanzien bezorgen in Europa. Liefst gebeurt dat in een nieuw stadion, mét champagnevoetbal", lacht Van Holsbeeck.

Bron: Het Laatste Nieuws




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.