Opinie: manager maakt carrière Vanden Borre kapot

ZONDAG, 7 FEBRUARI 2016, 11:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE - OPINIES Als Anthony Vanden Borre niet zo’n goede jongen en begaafd voetballer zou zijn, dan was het grappig. Nu is het schrijnend, de manier waarop Fouad Ben Kouider de belangen van zijn cliënt behartigt.

We moesten even knipperen met de ogen toen we de uitspraken van Ben Kouider lazen. Het nut van excuses ziet hij niet en hij verwacht dat Vanden Borre meteen weer zijn plaatsje kan innemen in de A-kern en zelfs in het elftal. Het meest grappige is dat Ben Kouider zijn poulain op het EK van komende zomer ziet. Ofwel is Ben Kouider gewoon dom, ofwel naïef, ofwel speelt hij een spelletje poker met een erg hoge inzet: de carrière van Vanden Borre.

De 33-jarige Ben Kouider is nog relatief nieuw in de makelaarswereld. Wereldschokkende transfers wist hij zijn spelers nog niet te bezorgen. Geoffrey Mujangi Bia hielp hij in de zomer aan een transfer naar Sion. Maar wie als flankaanvaller bij Standard 14 keer scoort, hoort normaal beter te vinden dan de nummer zeven (op tien clubs) in Zwitersland. We zien Ben Kouider op Facebook daarentegen wel foto’s plaatsen van zichzelf op de golfcourt, met een dikke sigaar en met zijn spelers lekker stoer in een sjieke cabrio en blitse sportauto in Dubai.

Vijf maanden heeft Ben Kouider de tijd gehad om een nieuwe club te vinden voor Vanden Borre. Geen enkel bod is er volgens Herman Van Holsbeeck bij Anderlecht. Nochtans, zo konden we meermaals lezen, was enkel een topclub goed genoeg voor Vanden Borre. Heeft Ben Kouider de situatie verkeerd ingeschat? Kennen de topclubs Vanden Borre beter dan dat Ben Kouider hem kent? Of heeft Ben Kouider zijn werk niet gedaan en probeert hij dit nu te verhullen door hoog van de toren te blazen?

Misschien moet Ben Kouider eens aan Vanden Borre vragen hoe het drie jaar geleden met hem was. Na zijn vertrek bij Genk moest niemand hem hebben, moest hij met knikkende knieën bij Herman Van Holsbeeck gaan aanbellen en hem smeken om hem nog een kans te geven om weer voetballer te worden. Intussen speelde Vanden Borre enkele goede maanden en een WK, maar is ook zijn kerfstok weer wat beter gevuld. Denkt Ben Kouider dat vandaag kan wat drie jaar geleden niet kon: dat de clubs, laat staan de topclubs, staan te springen om Vanden Borre binnen te halen?

Achteraf bekeken had Anderlecht Vanden Borre gewoon moeten ontslaan. Eén van je bazen met een stoel te lijf gaan, lijkt ons voldoende voor een ontslag om dringende redenen. Het na zijn verbanning naar de B-kern niet opdagen aldaar is werkverlet en ook hiervoor kan je een werknemer de laan uit sturen. Dat Anderlecht dit niet deed, heeft wellicht twee redenen: 1) de juridische mallemolen die met zo’n ontslag gepaard gaat, kan maanden of zelfs jaren duren, 2) ondanks zijn fratsen hebben zowel Roger Vanden Stock als Herman Van Holsbeeck een boon voor Vanden Borre. Ongetwijfeld verkozen ze een eervol afscheid. Dat hen dit mogelijk nog een centje kon opleveren, speelde wellicht ook mee.

Beste mijnheer Ben Kouider, als u werkelijk het beste voorheeft met Anthony, dan zoekt u samen met het bestuur naar een constructieve oplossing. Dan slikt u uw eigen eergevoel in en vindt u het logisch dat Vanden Borre eerst bij de beloften zich weer moet bewijzen. Als hij echt zo goed en zo fit is als u beweert, zal hij er niet lang vertoeven.

En oh ja, stop met Vanden Borre blaasjes wijs te maken. Geloofde u echt dat u hem via een topclub naar het EK in Frankrijk kan loodsen? Gelooft u dit vandaag nog steeds? Dan bent u wellicht de enige.



anderlecht-online forum