Anderlecht blijft steken op gelijkspel in Mechelen

VRIJDAG, 5 FEBRUARI 2016, 22:51 - Sporting W.

WEDSTRIJDEN Anderlecht is vrijdagavond op het veld van KV Mechelen niet verder geraakt dan 2-2. Anderlecht speelde beter dan de afgelopen weken, maar was ondanks twee doelpunten van Acheampong niet efficiënt genoeg om de drie punten mee naar huis te nemen.

Besnik Hasi koos voor Büttner op de linksachter, waardoor Acheampong een rij naar voor schoof. Praet verhuisde naar de rechterkant en Badji kwam naast Defour te staan. Voorin verving Sylla de (licht) geblesseerde Okaka.

KV Mechelen begon het best aan de wedstrijd en na een waarschuwingsschot in de allereerste minuut, was het na twaalf minuten wel prijs. Rits zette op aangeven van Matthys de 1-0 op het bord.

Anderlecht reageerde meteen en vijf minuten later trapte Acheampong moederziel alleen de gelijkmaker tegen de touwen op aangeven van een erg gretige Praet.

Paars-wit zette door en creëerde nog een aantal kansen, maar kon niet meer scoren. 1-1 aan de rust.

Anderlecht ging in de tweede periode op door op hetzelfde elan, maar miste kans op kans. De meeste creativiteit kwam van Praet en Djuricic, maar uiteindelijk was het opnieuw Acheampong die scoorde, nadat hij zelf de actie had opgezet.

Een paar minuten later kwam de Mechelse gelijkmaker uit de lucht vallen. Verdier liet Proto geen kans met een stevig afstandsschot.

Anderlecht kreeg nog de grootste kans op de winnende treffer, maar het schot van Praet strandde op de paal.