"Anderlecht vroeg plots weer 1 miljoen euro"

VRIJDAG, 5 FEBRUARI 2016, 07:40 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Roger Vanden Stock sloeg de deur terug dicht voor Anthony Vanden Borre. Vooral de manager van Vanden Borre, Fouad Ben Kouider mocht het ontgelden. Die laatste reageert nu op de aantijgingen en commentaar van de voorzitter.

Kouider schermde met heel wat belangstelling voor zijn speler maar uiteindelijk zit Vanden Borre nog steeds bij Anderlecht in de B-kern waar hij nog altijd niet meetraint.

"December vorig jaar ging ik langs bij Van Holsbeeck", zegt Kouider, "Ik wou weten wat de voorwaarden waren voor een transfer. Hij mocht gratis vertrekken maar Herman vroeg wel 20 à 25 procent op een doorverkoop. Het Turkse Kasimpasa zakte af naar Brussel om de deal af te ronden, alleen sprong die af omdat Anderlecht ineens weer 1 miljoen euro vroeg. Volgens hen was er nog tijd genoeg om te onderhandelen, het was toen begin januari."

Excuses

Even werd de deur weer op een kier gezet voor Vanden Borre: "Ik stelde aan Herman voor dat Anthony zijn excuses zou aanbieden en hij was akkoord. Herman probeerde zelf nog een transfer te regelen voor Anthony, maar dat lukte niet meer. Bij ons volgend gesprek dacht ik dus dat we het zouden hebben om Anthony terug in de A-kern te brengen maar ook daar kwam niet van in huis. Weer werd er dus een belofte verbroken. Anderlecht wou Anthony liever verkopen in Italië of Rusland maar Anthony wil alleen maar de Russische top, hij wil nog steeds naar het EK", gaat zijn manager verder.

Dus is Anthony Vanden Borre nog steeds een speler van Anderlecht. Bij de B-kern hebben ze hem nog niet gezien: "Anthony traint met een personal coach omdat Anderlecht toch niet meer op hem rekenede. Anthony is zogezegd een zoon van de club, maar die blijf je dan toch niet eeuwig straffen. Hij ligt nog 2,5 jaar onder contract maar ze duwen hem weg. Ofwel werken ze mee aan een transfer naar een club waar hij hetzelfde verdient als bij Anderlecht, meer dan 1 miljoen euro per jaar, ofwel strijkt hij gewoon zijn geld op."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.