"Vanden Borre waant zich de king"

DONDERDAG, 4 FEBRUARI 2016, 07:55 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Voorzitter Roger Vanden Stock gaat geen onderwerp uit de weg in zijn interview, ook de zaak Anthony Vanden Borre komt ter sprake. De voorzitter is teleurgesteld in de speler, maar hij blijft in hem geloven: "Hij is een zoon van de club", aldus Vanden Stock.

Herman Van Holsbeeck zette de deur op een kier voor een eventuele terugkeer van Vanden Borre, alleen moet die goede wil van twee kanten komen en daar wringt nu net het schoentje.
"Anthony laat zich omringen door een slecht entourage, waardoor hij zich de king voelt", legt de voorzitter uit, "Toen we hem de hand reikten stelde hij direct zijn voorwaarden, maar zo werkt het niet. Het moet van twee kanten komen. Blijkbaar is het zelfs al teveel gevraagd om zijn excuses aan te bieden, dat kan niet. Wat hij gedaan heeft kan niet zomaar getolereerd worden."

Dik contract

"We hebben Anthony indertijd een dik contract gegeven omdat we echt dachten dat hij volwassen was geworden, dat was een vergissing blijkt nu. Jean-François Levain van onze sociale cel heeft dag en nacht klaar gestaan voor Vanden Borre, nu bestaat Levain niet meer voor hem. Erg vind ik dat. Hij moet eindelijk eens beseffen dat wat hij gedaan heeft niet kan."

Zoon van de club

De laatste wedstrijden van Anderlecht werd er regelmatig om Vanden Borre geroepen en dat moet nu maar eens gedaan zijn, zegt de voorzitter: "Zowel ik als de fans blijven in de voetballer Vanden Borre  geloven omdat hij een zoon van de club is. Een zoon van de voorzitter. Maar het is niet omdat hij een ket is dat we hem zomaar alles moeten vergeven. De fans mogen kritisch zijn zolang het slecht gaat. Maar het geroep om Anthony moet nu echt stoppen. We hebben iedereen achter ons nodig nu ook de steun van het publiek. We willen kampioen worden en zullen er ook alles aan doen.

 



anderlecht-online forum