"Praet denkt meer aan transfer dan aan Anderlecht"

DONDERDAG, 4 FEBRUARI 2016, 07:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Veel spreekt voorzitter Roger Vanden Stock niet met de pers, maar als hij het doet is het raak. Zoals vandaag. De voorzitter komt met enkele stevige uitspraken over onder meer Dennis Praet.

Over Matias Suarez: "Mati vroeg zelf om te mogen vertrekken. Hij moet gedacht hebben dat hij door de komst van Djuricic geen plaats meer was voor hem. Maar ik ben blij dat hij toch bleef. Misschien tegen beter weten in, maar ik geloof er nog in dat hij op een dag zijn oude niveau weer zal halen. De komende maanden moet hij zich bewijzen. Over kansen moet hij niet klagen. Hasi liet hem zelfs spelen op momenten dat anderen het misschien meer verdienden."

Over Youri Tielemans:"Youri heeft een dip en nog niet de ervaring om daaruit te raken. Hij twijfelt en haalt daardoor niet zijn beste niveau. Het is een vertrouwensprobleem. Om zijn vertrouwen terug te winnen, moet hij er alles aan doen om titularis te worden. Een goede Tielemans speelt altijd. Het zou zonde zijn mocht hij de rest van het seizoen op de bank zitten, maar dan ligt het aan hem."

Over Dennis Praet: "Sommige spelers geven niet altijd alles. Iedereen binnen de club vindt dat Praet zijn wedstrijden uitkiest en meer denkt aan een transfer dan aan Anderlecht. Praet moet nu laten zien wat hij wil. Als Anderlecht niet zijn prioriteit is, heeft hij een groot probleem. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij de boodschap begrepen heeft."

Over Guillaume Gillet: "Hij wilde graag terug naar Frankrijk omdat hij daar centraal op het middenveld kan spelen. We hebben in de winter nog geprobeerd om hem te houden, maar ik geef toe dat we misschien te lang gewacht hebben. Anderzijds wilde ik mijn woord niet breken. In de zomer beloofde ik hem een gratis transfer in januari."

Over Filip Djuricic en Alexander Büttner: "Djuricic volgden we al jaren, maar hij was onhaalbaar. Ik geef toe dat hun komst een risico inhoudt, maar het zijn waardevolle risico's. Ook al speelden ze weinig, ze behouden een bepaalde marktwaarde. Maar in het verleden haalden we ook Frank Arnesen en René Vandereycken toen die geblesseerd waren. Wij willen topspelers en zijn bereid om de daarbijhorende risico's te nemen. Beiden zijn trouwens erg hongerig."



anderlecht-online forum