Van Holsbeeck: "Alle transfers waren plan A"

WOENSDAG, 3 FEBRUARI 2016, 07:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Anderlecht versterkte zich in januari met vier spelers. Manager Herman Van Holsbeeck noemt de transferperiode geslaagd. Ook al ketste de komst van Carlos Mané af na een njet van zijn coach bij Sporting Lissabon.

"De vier nieuwelingen waren telkens plan A voor die posities", steekt Van Holsbeeck van wal. "Ik begrijp dat Djuricic en Büttner aan Marin en Rolando doen denken, maar er zijn verschillen. Rolando mocht amper trainen bij Porto en Marin was erg blessuregevoelig. Djuricic en Büttner staan er beter voor."

"We kozen bewust voor spelers die een goede reden hebben om zich opnieuw te lanceren. Onze nieuwelingen moesten ook grinta hebben en voor meer evenwicht in de ploeg zorgen. Daarom kozen we ook jongens van 24 à 26 jaar."

Mané en Silva

De voorbije dagen werden ook Carlos Mané van Sporting Lissabon en Lucas Silva, door Real Madrid uitgeleend aan Marseille, genoemd. Zij kwamen niet. "Voor Mané hadden we een akkoord met de speler en zijn club, maar de trainer besliste op het laatste nippertje dat hij Mané wilde houden. Jammer, want hij overstijgt het niveau van onze competitie. Als Mané, was gekomen, mocht Conté naar Oostende."

"Met Silva hebben we ook onderhandeld en hij gaf aan te willen komen, maar zijn entourage wachtte te lang om te beslissen en toen hadden we Badji al. Badji was plan A, Silva plan B."



anderlecht-online forum