Sylla redt Anderlecht en Hasi

VRIJDAG, 29 JANUARI 2016, 22:29 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Net als vorige week tegen Charleroi heeft Anderlecht tegen STVV drie punten gepakt. Zonder goed voetbal en met veel mazzel. Het was Idrissa Sylla die paars-wit de punten bezorgde die het niet verdiende.

In een koud en winderig Stayen kende Anderlecht een droomstart. De partij was amper twee minuten bezig toen Lukebakio onderuit werd gelopen in de grote rechthoek. Tielemans zette zich achter de bal en trapte beheerst in de linkerhoek: 0-1. De voorsprong leek Anderlecht te bevrijden. Paars-wit domineerde de openingsfase. Okaka liet zich opmerken met een omhaal en nieuwkomer Djuricic met een Zidane-beweging.

Naarmate de eerste helft vorderde, herstelde STVV het evenwicht. Halfweg het eerste bedrijf ging achteraan bij Anderlecht even het licht uit. Galhardo schatte een vrije trap verkeerd in. Cuevas kon de bal oppikken en voortrekken. Ook Proto was niet bij de les en Fernandes tikte eenvoudig de gelijkmaker in doel: 1-1. Enkele minuten later kwam Anderlecht goed weg toen Raman nipt over kopte. Na de gelijkmaker heeft Anderlecht duidelijk het goede van voorheen verloren.

Het begin van de tweede helft was voor STVV. De thuisploeg kreeg verschillende kansen, maar wrong ze allemaal de nek om. Anderlecht voetbalde zonder inspiratie, zonder bezieling. Hasi probeerde het tij te keren door Trezeguet te brengen voor Praet, die veel balverlies leed. Zonder succes. De meegereisde Anderlecht-fans schreeuwden om het ontslag van Hasi.

En dan gebeurde het onverwachte en onverdiende: Anderlecht scoorde de 1-2. Een voorzet van Defour belandde bij Sylla, die nam de bal mee en trapte in doel. De Guineër die graag meer speelminuten wil, zette zijn roep kracht bij met de voeten. Lukabakio was in de toegevoegde tijd nog dicht bij de 1-3, maar Dutoit redde.