"Ademoglu kon geen geduld opbrengen"

VRIJDAG, 29 JANUARI 2016, 11:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS Met Alper Ademoglu ziet Anderlecht een groot talent vertrekken. Volgens jeugdcoördinator Jean Kindermans zag Ademoglu zichzelf snel in de A-kern, maar had hij nog verschillende werkpunten.

"Ademoglu droomde van een plek in de A-kern, maar dat konden we hem nog niet garanderen", vertelt Kindermans aan Sporza. "Wij menen dat hij nog bepaalde stappen moet zetten alvorens hij bij de grote jongens kan aansluiten. Hij mist nog wat duelkracht en uithouding en loopt te gemakkelijk blessures op."

Volgens Kindermans moet Ademoglu meer geduld hebben. "Hij wilde al meetrainen met de A-kern. Zijn omgeving en hijzelf zullen  beslist hebben dat ze niet meer willen wachten. De toekomst zal uitwijzen of dat hij de juiste keuze gemaakt heeft of dat hij beter nog enkele maanden of een jaar geduld had gehad bij Anderlecht."

"De laatste jaren zijn er verschillende jeugdspelers bij ons vertrokken naar het buitenland. Echte successen werden dit niet. Adnan Januzaj is het enige succesverhaal."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.