Beloften uitgebekerd na nederlaag in Mechelen

VRIJDAG, 29 JANUARI 2016, 07:30 - Garrincha

JEUGD De beloften van Anderlecht zijn uitgeschakeld in de Beker van België voor U21. De manschappen van Nicolas Frutos verloren bij KV Mechelen met 1-0.

In Sportpark De Nekker begon paars-wit nochtans goed aan de partij. Een ingestudeerde vrije trap leverde al na drie minuten gevaar op en nog binnen de eerste minuten leverde een goede actie van Amrani op links bijna een Mechels own-doelpunt op. Anderlecht beheerste de openingsfase met Faes als heerser achteraan en Azevedo als meest gevaarlijke vooraan.

Kort voor het half uur was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Een weggewerkte vrije trap werd over het doel van Svilar getrapt. Tien minuten voor de rust kreeg Anderlecht de beste kans van de eerste helft. Bernier rukt op over de linkerflank. Hij bedient Amrani, wiens voorzet door de Mechelse goalie onvoldoende wordt weggewerkt. Mikal trapt vanop achter meter naast het open doel.

Na de pauze was er veel minder te beleven. Na tien minuten kon Mikal twee keer gevaarlijk zijn. Eerst kwam hij een voetje te kort om een dieptepass in doel te verlengen en enkele minuten later werd zijn scherpe voorzet nog net voor de neus van Bernier in hoekschop verwerkt. De wedstrijd kabbelde verder en KV Mechelen kwam steeds beter in de partij. Maar meer dan enkele oprapertjes kreeg Svilar niet te verwerken.

Een kwartier voor tijd was het dan toch raak voor de thuisploeg. Een voorzet vanop de Mechelse linkerflank werd aan de tweede paal in doel verwerkt. Anderlecht had buitenspel gezien en het protest leverde rechtsback Denayer een tweede gele kaart op. Anderlecht ging in de slotfase nog op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen kreeg het niet meer.

Anderlecht speelde met:Svilar, Denayer, Faes, Bitsindou, Amrani (89' Silinou), Mangala, Bourard Mikal (80' Ndayishimiye), Vancamp, Azevedo, Bernier