Tien goede minuten volstaan voor drie punten

ZONDAG, 24 JANUARI 2016, 16:44 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Met erg veel moeite heeft Anderlecht de drie punten weten thuis te houden tegen Charleroi. Al na één minuut kwam paars-wit op achterstand, maar Okaka redde na de rust het vel van Besnik Hasi. De fans toonden zich wel niet tevreden met de geleverde prestatie.

Besnik Hasi verraste door te kiezen voor een platte 4-4-2 met Sylla naast Okaka in de spits. Ook Lukebakio kreeg een basisplaats, Suarez startte op de bank. Hoewel je zou denken dat Anderlecht na al wat er de voorbije weken gezegd en geschreven is met overgave aan de partij zou starten, was het tegendeel waar. Iedereen weet dat je bij Charleroi Perbet nooit uit het oog mag verliezen, maar na amper één minuut deed Anderlecht het toch. Het resultaat: 0-1.

Gelukkig voor de thuisploeg toonde Charleroi clementie. Doelman Penneteau ging twee minuutjes later pijnlijk onder een vrije schop door en Baby werkte het leer ongelukkig in eigen doel: 1-1. De gelijkmaker zorgde voor opluchting, maar niet voor inspiratie. Het was in tegendeel Charleroi dat de partij in handen nam en kansen bij elkaar voetbalde. Verder dan een schot van Lukebakio, de enige Anderlecht-speler die voor wat aanvallend gevaar zorgde, kwam Anderlecht niet.

Na de pauze zagen we (even) een ander Anderlecht. Sylla was dicht bij de 2-1, maar Penneteau redde subliem. Anderlecht voetbalde eindelijk wat kansen bij elkaar en zag dit beloond via Okaka. Deschacht bereikt met een zwevende bal Sylla, die naar Okaka kopt. De Italiaan kopt het leer krachtig in doel: 2-1. Paars-wit kwam wat later wel goed weg toen Acheampong een bal tegen de eigen doellat kopte.

Na de voorsprong verviel Anderlecht in zijn steriele spel zonder bezieling. Charleroi rook een stunt, maar Perbet zag zijn kansen gemist. Anderlecht deed er intussen alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen en de kleine voorsprong over de streep te trekken. Dat lukte uiteindelijk ook, al moet het daarvoor wel Kara danken die in de slotseconde nog een schot van Stevance op fenomenale wijze uit doel hield.