Deschacht: "Oppassen voor vakantiegevoel"

DONDERDAG, 18 DECEMBER 2008, 13:49 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht begint vrijdag aan de topper tegen Genk met de herfsttitel op zak. Niet noodzakelijk een voordeel volgens Olivier Deschacht. "Sommigen lijken niet meer met de match van vrijdag bezig te zijn", zegt hij.


"Een paar spelers zitten al met hun gedachten bij de kerstdagen en hun familie. Polak zei me dat hij snakt naar de vakantie. Dat gevoel is begrijpelijk, maar ook gevaarlijk", zegt Deschacht in Het Laatste Nieuws. "Daarom wordt het opletten voor Genk."

Deschacht speelde in de heenronde zowel linksachter als centraal in de verdediging. "Ik geef mezelf een 6 op 10 voor de heenronde. Ik voel me het best op links, al zal ik nooit een Roberto Carlos worden. Toch vind ik niet dat ik het zo slecht gedaan heb als centrumverdediger."

Na de winterstop trekt Bart Goor naar Germinal Beerschot en wordt Deschacht zo definitief de nieuwe aanvoerder bij Anderlecht. "Dat is geen gemakkelijke opdracht. Hier zitten veel persoonlijkheden, karakters en culturen samen in de kleedkamer. Ik zal niet roepen, ik wil mijn status kracht bijzetten met prestaties", aldus Deschacht.



anderlecht-online forum