ZONDAG, 24 JANUARI 2016, 09:02 - Garrincha

JEUGD De jeugdploegen van Anderlecht namen het gisteren op tegen STVV. Er werd gewonnen, verloren en gelijkgespeeld, maar het belangrijkste nieuws is het wederoptreden van Mile Svilar. Hij speelde voor het eerst dit seizoen.

U16 : STVV - Anderlecht : uitgesteld naar 27 januari
U15 : STVV - Anderlecht : 1 – 5
U14 : Anderlecht - STVV : 3 – 1
U13 : Anderlecht - STVV : 9 – 0

De wedstrijd van de U16 is uitgesteld omdat zeven spelers van Anderlecht de voorbije week bij de nationale ploeg vertoefden.

Onder het toeziend oog van bondscoach Marc Wilmots, diens zoon speelt bij STVV, raakte Anderlecht niet verder dan een gelijkspel. Na de 0-9 in de heenwedstrijd was de enige ambitie van STVV de nul houden. De bezoekers kwamen uit hetn iets op voorsprong, maar Alan Mayanga redde nog een punt voor Anderlecht. Bijna pleegde STVV de perfecte hold-up, maar de paal voorkwam dit.

Ondanks het gelijkspel, mogen we deze wedstrijd toch als positief ervaren. Mile Svilar speelde de volledige partij. De doelman sukkelde maanden met een blessure aan de buikspieren, maar is nu opnieuw fit.

Anderlecht begon met: Svilar, El Kababri, Bornauw, Delcroix, Foulon, Sambi Lokongo, De Looze, Dewaele, Ndayishimiye, Corryn, Amuzu
Vielen in: Mayanga, Van Keilegom, Da Silva, Tinelli, .
Afwezig wegens blessure:Saelemaekers, Loua, Selahi

Anderlecht begon twijfelend aan de partij en balverlies werd door STVV twee keer genadeloos afgestrafd. Franc Silinou zorgde nog voor de rust voor de aansluitingstreffer. Na de rust domineerde Anderlecht, maar de gelijkmaker kwam er niet mee.

Anderlecht begon met: D'Alberto, Francotte, Cools, Van der Heyden, Morias, Silinou, Nostlinger, Sampaoli, Abaz, Janssens (c), Dedoncker.
Vielen in: Bah, Walsh, Van der Goten