"Hij kan dé verrassing van Anderlecht worden"

DONDERDAG, 21 JANUARI 2016, 19:35 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na zijn overtuigende invalbeurt tegen Gent, bestaat de kans dat Dodi Lukebakio Ngandoli komende zondag deel uit maakt van de basiself. La Dernière Heure ging op bezoek bij de vorige trainers van Lukebakio te Asse, Brussels en bij de beloftencoach van Anderlecht.

Alle trainers zijn het eens over één ding: "Hij kan wel eens dé aangename verrassing van Anderlecht worden. Op korte termijn kan hij de oplossing worden op de rechterflank voor Besnik Hasi."

In 2006 begint Lukebakio op negenjarige leeftijd bij FC Asse-Zellik te voetballen. Bij de eerste trainingen had zijn toenmalige trainer al door dat hij met een uitzonderlijk talent werkte: "Als hij wou nam hij de bal, dribbelde al zijn tegenstanders voorbij om uiteindelijk te scoren", zegt Klaas Van Hove, Lukebakio's eerste trainer, "Hij deed mij toen al denken aan Rensenbrink."

Brussels

In 2010 gaat Lukebakio voor Brussels voetballen. 

"Hij was toen nog in volle ontwikkeling, maar hij had wel al een uitzonderlijke baltechniek en dribbel. Hij had iets, dat kleine iets dat vele linksvoetigen hebben", herinnert Thierry Cabeke, zijn coach bij Brussels, zich. 

Anderlecht

Op zijn veertiende gaat Dodi Lukebakio Ngandoli voor Anderlecht voetballen. Bij de U15 worstelde hij met aanpassingsproblemen waardoor hij heel weinig aan spelen toekwam. Maar onder Thierry Verjans, coach van de U16, ontploft Dodi helemaal. 
"Ik had steeds een goede relatie met hem", denkt Verjans terug aan die tijd, "Hij had het profiel om een wedstrijd open te breken en te beslissen met één actie, dat trok mij enorm in hem aan. Hij maakte vaak het verschil voor ons in het eerste kwartier van de wedstrijd."

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.