Gillet luidt alarmbel: "Groot mentaliteitsprobleem"

WOENSDAG, 20 JANUARI 2016, 07:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Guillaume Gillet mag Anderlecht dan wel verlaten hebben, de middenvelder blijft begaan met zijn ex-club. In Sport/Voetbalmagazine trekt hij aan de alarmbel. "Het is te gemakkelijk geworden voor de jongeren. Ze zijn te zeker van hun plaats."

Voor Gillet is het eenvoudig waarom Anderlecht 2015 niet afsloot op de eerste plaats. "Er is een probleem in regelmaat en een groot mentaliteitsprobleem", geeft Gillet aan. "De tijd dat je op basis van talent zogenaamd kleine wedstrijden kon winnen, is voorbij. Dat we dit seizoen nooit winnen met ruime cijfers, bewijst dit. Tegen Brugge, Tottenham en Monaco zit de mentaliteit goed, maar tegen Mechelen, Beveren of Moeskroen zie je niet dezelfde ingesteldheid."

Besnik Hasi vroeg al meermaals om versterking om de concurrentiestrijd in zijn kern aan te wakkeren. Gillet begrijpt hem. "Het is te gemakkelijk geworden voor de jongeren omdat ze weten dat ze zeker zijn van hun plaats in de ploeg, wat er ook gebeurt. De huidige generatie heeft niet dezelfde mentaliteit en levenswijze van tien jaar geleden. Ze zijn te ontspannen in de kleedkamer."

"Op het vlak van kwaliteit heeft Anderlecht de beste kern, maar op het vlak van mentaliteit ... Hasi werkt hier heel hard aan, maar als hij niet in de hoofden van de spelers raakt. Wat kan hij meer doen? De spelers moeten begrijpen dat er geen jongens als Mbokani, Jovanovic of Biglia meer zijn die in hun eentje het verschil kunnen maken. Dit seizoen is het het collectief dat het verschil moet maken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.