"Ik noem Anderlecht favoriet tegen Olympiakos"

DINSDAG, 19 JANUARI 2016, 18:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Op 18 en 25 februari ontmoet Anderlecht het Griekse Olympiakos in de 1/16e finales van de Europa League. Het voorbije weekend leed Olympiakos zijn eerste puntenverlies in de competitie. Hoe sterk zijn ze?

De eerste zeventien wedstrijden van het seizoen werden door Olympiakos allemaal gewonnen. Dit weekend speelde het slechts 1-1 gelijk. Sporza belde met Wouter Corstjens, een Belgische verdediger die in Griekenland voetbalt voor Panetolikos om te informeren hoe sterk Olympiakos is.
 
“Ze winnen hun meeste wedstrijden zonder al te veel moeite”, vertelt Corstjens. “Het is een complete ploeg met Luka Milivojevic als één van de sterkhouders. Achteraan hebben ze lengte en kracht. Nummer tien Domingues is een goeie voetballer en Fortounis op de rechterflank is één van de grootste Griekse talenten. Brown Ideye in de spits is een echte stormram.”
 
Toch moet Anderlecht volgens Corstjens geen schrik hebben voor de dubbele confrontatie in de Europa League. “Als paars-wit speelt op zijn niveau van dit seizoen in de Europa League, dan is het favoriet. Ik weet dat het in de Belgische competitie momenteel minder loopt, maar ik geef hen toch een licht voordeel.”



anderlecht-online forum