Sys: "Hasi krijgt Anderlecht niet aan het voetballen"

MAANDAG, 18 JANUARI 2016, 17:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - OPINIES Waar Peter Vandenbempt relatief mild is voor Besnik Hasi over zijn rol in de malaise bij Anderlecht, is Sport/Voetbalmagazine-hoofdredacteur Jacques Sys dit veel minder. Volgens hem is niet de spelerskern, maar de coach het probleem.

Volgens Sys heeft Herman Van Holsbeeck gelijk als die zegt dat Anderlecht kwalitatief de beste kern van België heeft. "De spelers in de basiself hebben stuk voor stuk het talent om er landskampioen mee te worden", zo zegt hij. "Geen enkele club heeft een middenveld dat zo compleet is als dat met Dendoncker, Defour, Tielemans en Praet."

Dendoncker en Defour waren er tegen Gent niet bij, maar alles afschuiven op hun afwezigheid, vindt Sys te ver gaan. "De eerste helft van Anderlecht was abominabel zwak: geen enkele aanvalsdrift, geen inzet. De ploeg hing als los zand aan elkaar", aldus Sys, die wel opmerkt dat het na de rust beter was. "Maar het kan toch niet dat je zo aan een topper op het veld van de landskampioen begint?"

En dus, zo zegt Sys, moet Hasi zichzelf eens in vraag durven stellen. "Je kan niet blijven praten over motivatie en dergelijke. Feit is dat Besnik Hasi zijn ploeg niet aan het voetballen krijgt. Roepen om versterking is gemakkelijk, maar deze kern is sterk genoeg. Het probleem ligt dus elders. Er staat geen ploeg op het veld, daar moet de club zich over beraden. Een interne evaluatie dringt zich op."



anderlecht-online forum