Anderlecht herfstkampioen na slappe partij

ZONDAG, 14 DECEMBER 2008, 19:56 - Michaël

Anderlecht heeft zich deze avond tot herfstkampioen gekroond op Schiervelde. Het won met 0-3 van Roeselare. Met nog één match voor de boeg tegen Genk kan paars-wit niet meer bijgehaald worden.

Trainer Ariël Jacobs moest het tegen de rode lantaarn stellen zonder Wasilewski, Zitka en Vlcek. Ook Frutos geraakte niet speelklaar. Bij de tegenstander viel Dissa vlak voor wedstrijd uit. De spits werd vervangen door Bétrémieux.

Het werd ronduit een saaie wedstrijd. In de eerste 20 minuten gaf Anderlecht niet thuis en was het vooral Roeselare dat aan de bal kwam, maar tot echte doelkansen leidde dat niet. Iets over halfweg eerste helft kopte Rnic een corner binnen, maar het doelpunt werd afgekeurd voor trekken aan doelman Sierens. Net voor de rust kreeg diezelfde Sierens rood nadat hij Boussoufa neerhaalde.

Anderlecht begon in de tweede helft net zo slap als in de eerste, maar had nu wel het meeste balbezit. Roeselare, met tien man, kon echter zonder problemen volgen en bijna kwam het zelfs op voorsprong. Gelukkig voor Anderlecht kon Schollen het schot van Bétrémieux pareren. Uiteindelijk was het Jonathan Legear die de ban brak. Hij zette drie verdedigers knap in de wind en scoorde de 0-1. Even daarvoor werd een doelpunt van Anderlecht afgekeurd wegens vermeend handspel van Juhasz. Tien minuten voor tijd stelde Jan Polak met de 0-2 de drie punten veilig. Invaller Bart Goor dikte in de laatste minuut de score nog aan tot 0-3. Een mooi afscheid voor de ex-aanvoerder die tijdens de winterstop naar Germinal Beerschot trekt.

Volgende week, in de laatste wedstrijd van de heenronde, ontvangt Anderlecht Genk.