Overzicht huurlingen: Kawaya debuteert met invalbeurt

MAANDAG, 18 JANUARI 2016, 10:15 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Terwijl voor Thomas Kaminski de winterstop nog duurt tot eind februari, stond er voor de andere verhuurde spelers wel voetbal op het programma dit weekend. Zo maakte Andy Kawaya zijn debuut voor Willem II.

Kawaya vervoegde Willem II tijdens de winterstop en mocht tegen NEC op het uur invallen. "Hij liet zien over een aardige techniek te beschikken. Maar ook hij kon ondanks zijn ijver en inzet het tij niet keren", zo lezen we in het wedstrijdverslag op Willem-ii.nl. Kawaya en co verloren met 1-0, een strafschopdoelpunt halfweg de eerste helft.

Ook in Nederland zat de gestrafte Nathan Kabasele niet in de selectie bij De Graafschap. Zijn ploegmaats boekten hun tweede overwinning van het seizoen: 2-0 tegen Excelsior. De Graafschap heeft nu acht punten, maar blijft laatste.

In Italië stond Samuel Bastien in de basis bij Avellino, dat met 1-0 won tegen Salernitana. Twintig minuten voor tijd mocht de middenvelder gaan rusten.

Elis Koulibaly kwam dit weekend niet in actie. Hij was ziek. Zijn RWDM verloor met 1-0 tegen Duffel.