Deschacht: "Jongeren zo goed mogelijk helpen"

MAANDAG, 18 JANUARI 2016, 09:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Speelde Andelecht in Gent nu slecht of niet? Olivier Deschacht wijst op personeelsproblemen die zorgden voor een moeilijke eerste helft, maar zag paars-wit na de rust wel sterk voor de dag komen.

“Heb je dezelfde wedstrijd gezien als ik?”, vroeg Deschacht na afloop aan een journalist toen die stelde dat Anderlecht zwak gepresteerd had. “Vind je dat we slecht speelden? Ik ben het hier helemaal niet mee eens. Op basis van onze tweede helft verdienden we een punt. We creëerden drie of vier grote kansen op het veld van de kampioen.”

Deschacht stipte ook de weinig ideale omstandigheden aan waarin paars-wit aan de bak moest. “Vergeet niet dat Gent op zijn sterkst was en wij met Defour en Dendoncker twee van onze beste spelers misten. Najar speelde een volledige wedstrijd met amper één training in 2016 in de benen. Praet en Heylen speelden op een plaats die ze niet gewoon zijn. En Trézéguet maakte zijn grote debuut.”

Hoe dan ook: het is duidelijk dat deze kern versterking nodig heeft om mee te doen voor de titel. Deschacht zal er wel niet meer om roepen. “Het bestuur heeft me aangesproken op wat ik zie dat we nog mannen met baarden kunnen gebruiken. Ik ga het er dus niet meer over hebben. De jongeren hebben kwaliteiten en het is aan de ouderen om hen zo goed mogelijk te helpen.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.