Hasi: "Het positieve onthouden"

ZONDAG, 17 JANUARI 2016, 21:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hoewel Anderlecht vanmiddag door Gent simpel opzij gezet werd, wilde Besnik Hasi niet alles negatief zien. In de tweede helft zag hij enkele positieve zaken. "We kregen kansen en ik wil nog wel eens zien wat gebeurt als we dan 1-1 maken."

“We misten heel wat spelers en de eerste helft was niet goed. We hebben lang gezocht naar het evenwicht en daardoor kreeg Gent ook enkele kansen", vertelde Hasi op Sporza Radio. "Ze konden toen al een tweede doelpunt maken. Na 25 minuten herstellen we het evenwicht en kwamen we er twee keer gevaarlijk uit, maar dat deden we onvoldoende. In de eerste helft moesten we allemaal beter.”
 
“In de tweede helft hebben we enkele dingen veranderd. Zo gingen we 3-5-2 spelen”, gaat Hasi verder. “We hebben meer risico genomen door overal één tegen één te spelen en dat loonde. Ons spel was beter en we kregen vier kansen. Eéntje moet er altijd binnen en ik wil nog wel eens zien wat het wordt als wij 1-1 maken. Fysiek vond ik ons beter dan Gent. We moeten de positieve punten van de tweede helft meenemen. Dat waren er genoeg. Nu moeten we verder kijken naar de rest van de competitie."
 
Heylen kende als rechtsback een moeilijke namiddag. “We weten dat hij geen rechtsback is”, aldus Hasi. “Hij werd ook niet geholpen door de rest, die lieten te veel ruimte. Elke verdediger in België heeft problemen tegen Moses Simon.”

Tevreden over invallers
 
De vraag is of de huidige kern sterk genoeg is om kampioen te worden. “We hebben voldoende kwaliteit en daar moet ik het maximum zien uit te halen. Maar dan moeten we wel zien dat we geen belangrijke pionnen missen en zeker niet twee tegelijk. Hopelijk kunnen we Defour en Dendoncker snel recupereren. Van Tielemans en Praet kan je niet verwachten dat ze de ploeg aanjagen zoals Defour doet. Zij zijn meer offensief ingesteld. Na de rust vond ik hen ook beter doen we in een compacter blok speelden. “
 
“Het stemt me positief dat de invallers goed inkwamen, vooral Lukebakio en Sylla. Of Sylla meer speelminuten verdient? Okaka is beter in de combinatie. Als we als ploeg goed zijn, is hij ook goed. Maar als wij minder zijn, is hij dat ook. Sylla is een ander type. Als we dichterbij de zestien meter spelen, is hij er om de bal bij te houden en gevaarlijk te zijn bij voorzetten vanop de flank. Maar hij doet het goed. De concurrentie wordt scherper.”



anderlecht-online forum