"Andere coach had Suarez opgegeven, Hasi niet"

ZATERDAG, 16 JANUARI 2016, 10:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na een moeilijk jaar eindigde 2015 in schoonheid voor Matias Suarez: hij heeft geen kniepijn meer en zoontje Valentino werd geboren. In Het Nieuwsblad praat vrouwlief Magali over Suarez' moeilijke periode. "We moeten Hasi heel erg bedanken."

"We wilden alles proberen om de knie te genezen en dus trokken we naar dokter Ramon Cugat in Barcelona. Dat was geen gemakkelijke periode voor ons gezin", zegt Magali. "Halona en ik gingen vaak mee hoewel Halona naar school moest, maar we konden Matias niet alleen laten. Na die inspuitingen kon hij soms niet meer wandelen."

"Het vervelende was dat dokter Cugat geen richtdatum gaf, al ging het wel elke dag beter. Dat maakte Matti nerveus. Toen hij vooruitgang zag, begon hij er echt in te geloven en ging hij revalideren als een gek. Hij weegt nu zeven kilogram minder om zijn gewrichten minder te belasten."

Zijn doelpunt tegen OHL was een bevrijding voor de spits. "Hij was uitzinnig van vreugde", gaat Magali verder. "In de tribunie hield ik me sterk, maar thuis heb ik ook gehuild. Eindelijk deden zijn benen weer dat zijn hoofd wilde. Alle druk viel van zijn schouders."

Een speciaal woord van dank heeft Magali voor Besnik Hasi. "We moeten hem bedanken voor zijn geduld. Eender welke andere coach had Matti opgegeven, maar hij bleef in hem geloven. Dat zullen we nooit vergeten. Aan een transfer denken we niet meer. Matti wil Anderlecht eerst iets teruggeven: een landstitel en enkele mooie goals."



anderlecht-online forum