Van Himst: "Gouden Schoen was pijnlijk"

VRIJDAG, 15 JANUARI 2016, 13:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Deze editie van de Gouden Schoen werd niet die van Anderlecht. Dat zag ook Paul Van Himst, recordhouder met vier Gouden Schoenen. "Het is niet normaal Deschacht het meeste punten haalt van de huidige Anderlecht-kern."

Het Laatste Nieuws zocht Van Himst op om een balans te maken van de Gouden Schoen editie 2015 voor Anderlecht. Het clubicoon komt met vier pijnlijke vaststellingen.

1. Deschacht scoort het beste

"Olivier is een oude krijger en verdient zijn zevende plaats. Hij staat er altijd. Maar het is niet normaal dat hij de Anderlecht-speler met de meeste punten is. Kijk wat een talent er in de kern zit, maar de Gouden Schoen gaat om meer dan talent. Als je kijkt naar regelmaat en efficiëntie was Deschacht gewoon de beste het voorbije jaar. Het zou niet mogen dat Anderlecht niet meer dan twee spelers in de top tien heeft en Gent bijna elk nevenklassement won. Anderlecht had zelfs geen schijn van kans en dat is best pijnlijk."

2. Defour en Praet niet in top tien

"Defour presteerde niet regelmatig genoeg. Eigenlijk heeft hij alles: talent, intelligentie en inzet. Als hij in vier wedstrijden op vijf zijn niveau haalt, eindigt hij altijd bovenaan. Hij moet beseffen dat er meer is dan talent en daar moet hij aan werken. Het probleem van Praet is dat hij nu op links moet spelen terwijl hij geen linkerflankspeler is. Hij komt centraal het best tot zijn recht."

3. Tielemans stagneert

"Tielemans heeft gelijk als hij zegt dat zijn herverkiezing als Belofte van het Jaar niet terecht is. Dendoncker verdiende het meer. Bovendien kan je voor mij niet twee jaar na elkaar de beste belofte zijn. Volgens mij is deze trofee ook niet positief voor hem. Mensen gaan de erelijst zien en denken dat hij is blijven hangen. Maar als hij blijft werken, komt het goed. Talent heeft hij genoeg."

4. Dendoncker ondergewaardeerd

"Naast Deschacht was hij de meest constante speler bij Anderlecht. Ik kan me voorstellen dat hij ontgoocheld was. Hij lijkt trouwens op Deschacht qua inzet, karakter en clubliefde. Dendoncker zorgt voor evenwicht. Spelers als hij zijn zo belangrijk voor een ploeg. Ik denk dat Dendoncker onderschat wordt. Hij heeft kwaliteiten en een sterk hoofd. Hi zal zich de komende jaren wel bewijzen."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.